Česar mi ne vemo, se ne splača vedeti: po zapletu na prejšnji seji mestnega sveta glede vodje (v.d. ravnatelja do razpisa za ravnatelja, šola naj bi začela s poukom 1.9.letos) OŠ Janez Puhar, so nam prišepnili, da naj bi bil resen kandidat za vmesno obdobje sicer na OŠ Simon Jenko zaposleni profesor Klemen Markelj! PREPROSTO POVEDANO: MESTNA OBČINA KRANJ V TEJ FAZI IZBIRA V.D., KI JE ZADOLŽEN ZA ZAGON ŠOLE, NATO SLEDI JAVNI RAZPIS KJER SE VSAKDO LAHKO PRIJAVI, ČE IZPOLNJUJE POGOJE...

In tako se razpleta še ena od zgodb kjer je politika vmešala svoje interese oziroma bila v službi tistega, ki je pač nekaj hotel. Ne vemo, a upravičeno domnevamo: ni namreč res nobene logike, da uprava izbere (to je njena naloga, konec koncev...), politična kadrovska kuhinja pa potem melje in zmelje - obe kandidatki!? Kar preprosto pomeni, da sta "krivi" (o nobeni ne presojamo ali celo navijamo za katerokoli iz prešnje zgodbe...) samo tega, da sta pač bili v tej nesmiselni igri kakorkoli zraven - hote ali nehote.

Čeprav ne želimo navijati (kot zapisano) pa se zdi, da vsaj ugleda in prizadevanj za skupno dobro morebitnemu novemu kandidatu za v.d. ravnatelja OŠ Janez Puhar Klemenu Marklju res ne more nihče očitati. Ker je kot zavzet tabornik in organizator res dolga leta skrbel in skrbi, da Kranj parole in želje po čiste(jš)em mestu tudi v praksi uresničuje....BOMO VIDELI, KAKO GRE TA ZGODBA NAPREJ, KAJNE?