Boštjan Trilar je najbolj tragičen lik kranjske politike: svojo zmago je zasnoval na drugačnosti, na moralnih vrednotah, na transparentnost v politiki in - uspel! Postal je župan, ki pa je potem pozabil - skoraj vse: najprej je plačal študentki z občinskim denarjem tisto kar je delala zanj v kampanji, nato je razpustil koalicijo, ki je želela slediti njegovim načelom - nato je sprejel kodeks ravnanja kranjskih politikov in se ga sam ni držal, ko je pijan zakrivil nesrečo s službenim vozilom...

Slovenski poslanci so zdaj sprejeli kodeks, ki naj bi pripomogel k boljši podobi in vsebini parlamenta: tiste ustanove kjer je Kranjčan Vitomir Gros nekoč delil banane po mizah, ker smo pač banana država....kjer je Kranjčan Jelko Kacin s časopisom mahnil drugega poslanca, ki ga je spravil ob živce ... kjer je Gorenjec Pavel Rupar govoril o pregledih mednožij poslank - če zberemo samo nekaj gorenjskih cvetk!

Kranjsko častno razsodišče je odstopilo, ker se je pijani župan požvižgal na lasten temelj svoje politike. Znani ljudje niso želeli biti lutke in je politična lutka postal sam. Grehov (tistih finančnih) smo odkrili prej in potem še precej - stranka, ki je imela v njegovem mandatu 8 (osem) svetnikov ali četrtino vseh, jih ima še 3 (tri). Odlok o ravnanju mestnih politikov pa je v posmeh vsem postal mrtva črka na papirju...To je Kranj, je Slovenija drugačna?

![Ljubezen nima meja, četudi do samega sebe...Bivši kranjski župan je pogorel na lastnih načelih!](/img/005 (2).jpg)