Trapasto bi bilo, če bi Matjaža Rakovca vikal in se delal, da se "komaj poznava". Bil sem svetovalec do konca 2018, poznava se iz športnih krogov dolga leta ipd. Ampak: ponovno in še enkrat torej o tem, kako in kje živiš, stanuješ, kje imaš stalno bivališče?

"Stalno bivališče sem prijavil precej pred volitvami v Kranju kjer sem imel že prej tudi sedež kot samostojni podjetnik. Nič se ni spremenilo pri tem, le še enkrat sem se selil povsem blizu občine, na Gregorčičevo."

Kje sem te ujel zdajle?

"Nič ne lažem, v Ljubljani. Tam sem živel precej časa in moja žena ima otroke iz prejšnje zveze in to logistično ni lahko. Zato sem seveda še razpet med Ljubljano in Kranjem."

Kaj to pomeni?

"To pomeni samo tole: prav moja žena je vodila aktivnosti pri nakupu zemljišča na Primskovem kjer bom kmalu zgradil svoj dom kjer bomo lahko zaživeli družinsko življenje pod novo streho. Sem Kranjčan, bil sem Kranjčan in bom Kranjčan četudi ne bom več župan. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, držim svojo besedo. Dokazujem, da s svojim bivališčem nikogar ne zavajam. Ni pa lahko, priznam, ker imam pač osebno tako situacijo, da nočem prizadeti zlasti otrok. Nekdo tega ne bo razumel, tudi to je zame dejstvo."

Očitki, da nisi Kranjčan in da odstopiš ipd. so stalnica od začetka kandidature?

"Točno. Upoštevam jih kot politične igre in igrice, kot javna osebnost sem izpostavljen. Meni pač ni treba dokazovati, kje se počutim doma. Konec koncev moja hči pleza v klubu iz Kranja. Z dejanji sem dokazal in dokazujem, da se ne sprenevedam. Lagal pa bi, če bi rekel, da me osebno življenje ne odpelje tudi v Ljubljano. Moja žena je odlična mati svojih otrok, to spoštujem in izredno cenim."

Odstop Roberta Kranjca?

"Ne komentiram odločitev znotraj svetniških list, strank. Roberta poznam in izredno cenim in ravnal je tako kot je ocenil, da je prav. Javna skrivnost je, da živi v Naklem, privoščim mu družinsko življenje pod skupno streho kot sebi. Žal mi je, da ga ne bom več videl v svetniški vlogi, a mu bom rad prisluhnil glede športa v katerem sva oba še vedno prisotna."

Miran Šubic, urednik in ustanovitelj Trma.si

![](/img/matjažrakovecurša (2).jpg)