Posnemovalcev kranjskega velikega voditelja po svetu kolikor hočeš.....

Dragi ljubljeni vodja, svetla luč na koncu predora!

Naša srca zatrepetajo, očise zasolzijo, ko te zgledamo, kako strumno korakaš (tribuna ali podrtija ni potresno varna in prenese verjetno samo določeno težo...) in si ogleduješ, kaj naš klub zmore, kaj lahko naredi zate, da boš še bolj pomemben in slaven! Vse zmage so tvoje zmage in vsi porazi so naši porazi! In prefinjeno nekje v ozadju zagledamo še tistega, ki ti stoji ob strani in za hrbtom in te je ustvaril kot ti ustvarjaš zgodovino! Ti si konec začetka in začetek konca in vse vmes! Kako smelo in odločno si zakorakal po galeriji slave in poguma, kako hrabro gledaš naprej in vidši tisto česar nam ni dano! Tvoja vizija je vizija naše sreče, je popolno udejanjanje vsega česar niti ne upamo povedati, želeti...

Bil si izvoljen in postavljen in ustvarjen v duhu demokracije in splošnega sožitja. Na volitvah dobivaš 101% podporo, a bo še višja: si utelešenje športa in poslovnosti in si prava podoba izobilja, ki nam ga prinaša tvoja vladavina. Ne drhti ti roka, ko podpisuješ usodne pogodbe naše prihodnosti, ne obstane ti korak, ko zagledaš upodobljene junake, ki ti sledijo kot sence v mnogih bitkah, ki si jih zmagal. Tvoji sovražniki trmasto gledajo v tla, poraženi in razbiti, zdavnaj izključeni in odstranjeni!

Hvala ti, da si. Tvoj predhodnik ti je zagotovo zgled, a on te je samo naredil - vse ostalo je tvoje delo, tvoja pot in naša sreča. Hodimo s tabo, a za tabo. Mislimo s tabo, a nismo kos tvojim vizijam. Hvala ti, da si med nami, da te ugledajo naše oči skoraj vsak dan, ko garaš in podpisuješ ključne akte niših zmag! Hvala ti, da si ob vsem tem našel trenutek za galerijo slave in upoodobljeno srečo, da ti lahko sledimo! Bodi večen (saj si že) in nikdar ne pozabi, kdo te je ustvaril, naredil....kajti to je edino pomembno!

Srečni navijač(i) NK Triglav Velikemu vodji Franji in njegovemu stvarniku (glej desno v ozadju)