Najprej so bile priprave na polomijo, zdaj polomija traja, pride čas za analize. Tako je pač modrovanje selektorja Slaviše, ki so mu Makedonci dali lekcijo po Albancih etc. Šport je krut: nima milosti in tudi razumevanja ne. Posebej takrat, ko državna reprezentanca odkriva "sindrom Južne Koreje+Šmarne gore"! Kaj si je drznil reči Samir Sarma? "Če toliko menjaš, dobiš tole!" Torej: tri gole. Ki jih je "popil" čudežni vratar, ki bojda lahko za ušesa tudi selektorja. In mu niso všeč menjave. Zakaj tega ni rekel v Interju, ko so brcnili Brazilca in vzeli njega? Zakaj ni rekel: ne menjajte ga...bom še malo v Vidmu!? No, to je samo dokaz, da sindrom "Zahopavla" traja. Vedno ne nekdo nad, vedno je nekdo glavni, vedno je nekdo tisti, ki ima privilegije. In tu naš Slaviša izpade še manjši. Ker ga vodi zdaj že vsakdo: nogometna ulica reče - menjaj, on menja. Glavni v reprezentanci pa ni za menjave.

Problem je samo eden. Predsednik zveze je bil nastavljen po diktatu zakulisja, tako tudi selektor ni nič drugega kot proizvod enega od lobijev. Ki je zdaj ljubljanski, jutri bo mariborski ipd. Vse to omogoča ustroj zveze, ki je bogata, dobro organizirana in polna nepotizma, klanov, lobijev, interesnih skupin. In zato je reprezentanca nekaj podobnega. Kek je to spoznal, Srečko Nacionale je jokal, ostali so bili tako ali tako "za zraven". Vratar razmišlja o tem kaj dela selektor in kako in morda celo odreja? Ohoho, kaj se nismo včasih delali norca iz "balkancev" kjer se ne ve kdo pije in kdo plača? Zdaj smo slabši.

Da ni kemije v reprezentanci sem zapisal takoj, ko je Slaviša pokazal, da je le vojaček in ne general. Tragično je, ker zdaj ugotavljamo, da tudi reda ni, osnovne hierarhije in spoštovanja. Zato na igrišču odslikavamo zvezo in ustroj v nogometu. Ne vsi skupaj, morda po dva ali trije, najbolj vsak zase. Užaljene veličine? Pa saj je recept: vratarja, ki ga motijo menjave, zamenjamo. Preprosto. Rezultat? Smo ga že videli in dojeli in sprejeli. Nastal je v neredu. Zdaj hočemo poraze (in zmage), ko bomo vedeli, da na igrišču igrajo tisti, ki ljubijo grb, zastavo, državo in nogomet.