Smo "predsednico" že imeli? Ja in ne. Glede na (z vsem spoštovanjem) sedanjega nosilca te funkcije, je vsaka razlaga mogoča. Zdaj jo bomo imeli. Marta Kos iz Globnjaka, "neodvisna" Nataša Pirc Musar in "krščanska" Ljudmila Novak so možne ali pa (vsaj dve) že potrjeni kandidatki za nasledstvo Boruta Pahorja. Kaj lahko ponudi GORENJSKA+KRANJ? Kandidatko, ki ji ni para. Najboljšo po enem kriteriju: njej politična oligarhija vseh oblik in vrst ne more nič. LUČKA KAJFEŽ BOGATAJ IMA VSE, KAR POTREBUJE PREDSEDNICA DRŽAVE. RAZEN ENE STVARI: ZA NJO NE STOJI NEKA POLITIČNA ELITA, NITI KAPITAL, NITI....ZA NJO JE SAMO PLANET NA KATEREM ŽIVIMO. IN TA PLANET S SLOVENIJO VRED POTREBUJE TAKE LJUDI. BODIMO REALNI: FUNKCIJA SAMA JE TAKO MINORNA, DA NIHČE Z NJO NE MORE RAČUNATI NA TO, DA "VLADA" IN "OBVLADUJE". PA SEVEDA RAČUNAJO VSI IN VSE, KI ŽE IN ŠE BODO KANDIDIRALI(E).

1.

Predlagamo javno, da Lučka Bogataj Kajfež kandidira za predsednico države. Zato, da damo prav njej in njenemu poslanstvu. Zato, da damo glas za Zemljo in zemljo ter za vse nas, ki tu živimo.

2.

Naš in moj predlog je simboličen. Nič se nisem posvetoval z gospo, ki živi streljaj ali dva od mene - a sem prepričan, da je to kandidatka, ki lahko zmaga. Ker jo politika ni polila z gnojnico kot je morda konkurentke.

3.

Morda Lučki Kajfež Bogataj na misel ne pride kandidatura. Ji je škoda časa, energije, denarja, živcev ipd.? Ne vem, ampak: to bi bila na moč legitimna kandidatura. Ker smo si vsi enotni, da je čas za predsednico. In to tako kot je naša Kranjčanka, Gorenjka.

4.

Nič nimam proti Marti Kos. Še manj proti Nataši Pirc Musar. Najmanj proti Ljudmili Novak. Če pa bi mi dali na izbiro še "mojo" kandidatko, bi volil njo. Ne toliko zaradi tega, ker bo kidala gnoj ali se slikala z gasilci. Ne toliko zato, ker je del "golobnjaka" ali ker je bolj za Janšo kot Goloba. VOLIL BI JO, KER BI NA TEJ FUNKCIJI SVOJE POSLANSTVO LAHKO NADGRADILA IN BI IMELA SLOVENIJA ZA PREDSEDNICO ŽENSKO, KI JE DOBILA NOBELOVO NAGRADO ZA TO, KER HOČE NAŠE OKOLJE OHRANITI IN OBRANITI.

Opravičujem se, ker se pred tem zapisom nisem z njo posvetoval. Je javna osebnost in bo zapis prenesla. A tole sem zapisal zato, ker se mi ponovno zdi, da se okoli predsedniškega korita drenja cel trop pujskov in pujsk, ki bi mljaskali iz njega. IN TUDI ZATO, KER TA NAŠA OBLAST PRAKTIČNO NIMA GORENJSKEGA PRIDIHA IN ČE GA ŽE IMA, JE TRPKEGA OKUSA.

Predlagam geslo kampanje: "LUČ(KA) NAJ NAM POSVETI!!"