Tajnica direktorja je bila včeraj spremljevalka direktorja Javnega zavoda protokolarne storitve /krajše Brdo/ na dogodku Dolga miza. Vrednost vstopnice je bila 60 evrov, spremljevalka na fotografiji (vir: Facebook) pa je sicer profesorica slovenskega jezika (vir: Facebook) od leta 2020 - a opravlja naloge "vodje pisarne direktorja". Ker je nenavadno, da direktor na dogodke jemlje s seboj tajnico (Brdo ima vsaj 8 zaposlenih na področju trženja, prodaje, marketinga - da o kuharjih ipd. poklicanih za tak dogodek ne pišemo), smo o tem vprašali Marjana Hribarja, ki je direktor Brda postal po sklepu Janševe vlade in sodi v ožji krog zaupnikov predsednika vlade in SDS, ki ji tudi pripada oziroma je njen visoko rangiran član.

Vprašanja, ki se odpirajo ob tem odgovoru, so:

* državni javni zavod je sponzor dogodka, ki ga pripravlja občinski javni zavod = ugodnosti /torej brezplačno večerjo za 60 evrov po osebi/ pa prejmeta direktor in tajnica?

*zakaj je direktor javnega zavoda na dogodek pripeljal tajnico in ne - na primer - kogarkoli, ki ga kulinarika, organizacija dogodkov ipd. v sklopu Brda neposredno zadevajo pri opravljanju službenih dolžnosti

*kaj pomeni "del zasedbe" v tem primeru: spremstvo, službeno dolžnost ipd. ali zgolj družabnost?

SEVEDA BOMO NADALJEVALI Z ZBIRANJEM INFORMACIJ O TEM, NAMIGE O VEČKRATNEM DRUŽENJU NA RAZLIČNIH POTEH IN DOGODKIH DIREKTORJA IN TAJNICE PA JE G. HRIBAR ZAVRNIL!