Škandal? Sramota? Žlehtnoba? ALI PA DEMONSTRACIJA MOČI DRŽAVE, KI SE ZRCALI V ODGOVORIH GOSPE DEANE POTZA, ZDRAVSTVENI INŠPEKTORAT. OD 2.11. DO DANES SMO ŽELELI ZVEDETI, ALI JE BIL IZREČEN UKREP V ZADEVI "KRANJSKI ROGLJIČEK", ZA ZADNJI ODGOVOR PA SI JE VZELA ZAKONSKO DOVOLJENIH 8 DNI. KAJTI ŽELELI SMO ZVEDETI, KOLIKO ČASA LAHKO TRAJA AGONIJA Z ODGOVOROM/UKREPOM/KAZNIJO? Poudarjamo, da smo od družine Bizjak zvedeli, da tudi oni nestrpno čakajo na ukrep, ker se je dogodek zgodil 29.10. oziroma bo jutri - štiri tedne od incidenta, ko so inšpektorji zalotili starša in 9 let starega otroka in dojenčka pri knjižnici v Kranju (okoli ni bilo nikogar) brez mask!

OSEM DNI JE POTREBOVALA GA POTZA ZA ODGOVOR O TEM, DA IMAJO INŠPEKTORJI ČAS DVE LETI ZA ZAČETEK POSTOPKA IN ŠTIRI LETA ZA IZREK UKREPA!

Če pomislimo odmevnost zadeve in če dodamo odzive v javnosti, smo lahko zgroženi nad cinizmom države. Skoraj prepričani smo, da bodo svoje postopke znali pokriti s citiranjem zakonov, členov ipd. - tak ciničen odnos do kršiteljev (dveh staršev dveh otrok) pa kaže na nesposobnost države, da v mesecu dni JASNO IN GLASNO ODLOČI O KRŠITVI: trenutno stanje je namreč povsem zamegljeno, ker ukrepa ni!