Na majici 2021 v poslopju državnega sveta/zbora in v živo v času vojne, ko je prisegel Hitlerju skupaj z drugimi izdajalci slovenskega naroda. To je Slovenija od 1941 do 2021. Osemdeset let je čas, ko se zgodovina zopet piše na novo. Izdajalci so borci za slovenski narod, njihove podobe se vnašajo v državne hiše. Provokacija?

Kdo je bil ob tem tiho, lahko vidite ob pregledu slovenskih medijev. Zanimivo: celo tisti, ki bi radi pozabili Rupnikov prispevek k moriji med Slovenci, provokacije ne omenjajo. In kar je dodatno zanimivo: tudi tisti ne, ki so na "partizanski strani" in iz tega kujejo občasno svoj kapital!

Si predstavljate, da kdo Petainovo podobo takole prinese v francoski parlament? Tudi oni so imeli izdajalca, ki je paktiral s Hitlerjem, a na kaj takega je težko tudi pomisliti.

KJE JE TOREJ PREDSEDNIK DRŽAVE, DA SE S SVOJIM MAZILJENIM GLASOM IN LEŽERNOSTJO OGLASI, ČE ŽE DRUGI MOLČIJO? KJE JE NEJGOVO OPOZORILO, DA LEON RUPNIK IN ŠE KDO, KI GA DANES ČASTI IN POVELIČUJE, POMENITA NEVARNOST ZA SVOBODNO MISEL IN DEJANSKO KLIČETA NAZAJ TISTO, NA KAR OPOZARJA PREDSEDNIK VLADE: POBOJ MED NAMI...

Trdim, da je Leon Rupnik sramota slovenskega naroda. Trdim, da so vsi, ki so z njim dvignili roke v pozdrav okupatorju, sramota za naš narod. A so del zgodovine in to je treba sprejeti. Nikoli pa pozabiti.

Če bomo pozabili, da nam danes izdajalce nosijo v parlament, bodo jutri prišli tja osebno. V uniformah ali brez.

Ali pa so že tam?

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, urednik Trme