Kje in kdaj je garda in z njo Janez Janša 1.novembra počastil padle partizane? Če se vprašamo to, nasedemo na čer, ki slovenski narod deli že desetletja. Zato se vprašam nekaj drugega: je predsednik vlade moj predsednik? Je slovenska vojska moja vojska? Sem kdaj podpiral narodne izdajalce, ki so prisegli Hitlerju?

Za to zdaj gre. Slovenska vojska je na ta način samo zlorabljena za politiko, ki se mi gnusi. Kot se mi gnusijo dejanja, ki skušajo zanamcem povedati, da so izdajalci vredni državnih časti. Vredni so človeške počastitve (tudi oni so imeli in imajo bližnje in svojce in prijatelje) kot umrli. Vredni so državne in zgodovinske rehabilitacije, če so bili pobiti po vojni brez sodbe. Niso pa vredni, da jim vlada(r) Slovenije polaga vence, ker so bili v uniformah okupatorjev na strani okupatorjev. Pa četudi so bili na drugi strani vsi komunisti, četudi so zmagovalci zagrešili kar navadno počenjajo zmagovalc in je zavržno - to ne spremeni bistva, dejstva: domobrani so bili izdajalci slovenskega naroda in so to ostali za vse, ki smo sposobni živeti z vsem dobrim in slabim kar se je temu narodu zgodilo ali kar je ta narod storil. Zato umrlim večni mir in pokoj, nikdar pa vojaških časti slovenske vojske, ki je naslednica partizanov, ne domobrancev.

Sprevrženost prvega človeka te vlade ne pozna meja: nekoč je vodil kolone v Titovo Jajce in kot zvesti partijec gradil kariero, danes v ta narod in vse nas seka zarezo, ki dejansko pomeni - izdajo. Izdajo tega, da smo v drugi svetovni vojni zmagali. Izdajo tega, da smo s svoje zemlje pregnli okupatorja in domače izdajalce. Izdajo tega, da smo si priborili svobodo.

To, kar je storil Janez Janša ni pieteta do mrtvih, je posilstvo zgodovine in skrunjenje najbolj svetlih strani zgodovine. Ki imažl veliko tudi temnih strani. Ki je vedno večplastna in jo vedno pišejo zmagovalci. DANES JO PIŠE BIVŠI VOJŠČAK PARTIJE, ZAVEZANEC KOMUNIZMU IN NJEGOVIM IDEALOM,KI ZLORABLJA TO DRŽAVO IN TA NAROD ZA SPREVRŽENE ZAMISLI, KI NAS DELIJO IN ODPIRAJO RANE NA NARODOVEM TELESU.

Ne, ni moj predsednik vlade. Je izdajalec tega naroda.

Miran Šubic

ps

Tale fotografija največ pove o tistem, ki je nekoč slavil komunizem, danes pa pošilja vojaško gardo k domobrancem....