JE MARJAN HRIBAR, DIREKTOR JAVNEGA ZAVODA, ZLORABIL POLOŽAJ? JE DRŽAVNI ZAVOD Z DRŽAVNO LASTNINO SPONZORIRAL KRANJSKO PRIREDITEV - UGODNOSTI PA SO PRIPADLE ZAPOSLENIM, KI SO PREJELI DARILO, KI GA PO ZAKONODAJI NE BI SMELI?

1.

Pribor in krožniki s katerimi jedo gostje Brda /hotel, protokol/ je bil na voljo udeležencem Dolge mize v Kranju v nedeljo kar MARJAN HRIBAR SMATRA ZA SPONOZRSTVO DOGODKA PO CENI 1 700 EVROV IN ZATO JE JAVNI ZAVOD PREJEL 4 "BREZPLAČNE" VSTOPNICE.

2.

Na dogodku je bil direktor Hribar v spremstvu "vodje pisarne direktorja" kot je navedel sprva, potem pa je bila v zadnjem odgovoru Nika Janežič že/tudi "vodja stikov z javnostjo" čeprav na spletni strani zavoda te funkcije ni.

3.

Ko smo končno zvedeli, da je bil na dogodku tudi Damir Tomič (marketing), ČETRTE VSTOPNICE PA NISO KORISTILI, SE JE ZNOVA ZAPLETLO: bralci Trme so nas opozorili, da je na fotografiji s Tomičem njegova partnerka, življenjska sopotnica. KO SMO O TEM POVPRAŠALI NA BRDO, ODGOVORA NISMO DOBILI.

4.

Je mogoče, da se nam je direktor Hribar zlagal? Je mogoče, da so zastonj večerjo četrte udeleženke pod skupnim imenovalcem državnega zavoda skrili, prikrili, zamolčali?

ČE BI TO STORILI, JE TO ZRELO ZA KAZENSKO OVADBO. ZANESLJIVO PA BO KPK ODGOVORILA, ALI LAHKO NA TAK NAČIN JAVNI USLUŽBENCI (EDEN JE FUNKCIONAR, TUDI ŽUPAN...) PREJEMAJO DARILA. KAJTI BREZPLAČNO VEČERJO JIM JE OMOGOČILA DRŽAVA OZIROMA DRŽAVNA LASTNINA, KI SMO JO PLAČALI VSI MI - JEDLI PA SO TRIJE /ALI ŠTIRJE/?!

5.

Darila nad 50 evrov je treba prijaviti po pravilniku protikorupcijske komisije.

Se nadaljuje