Dejstvo: SD (še) nima kandidata na predsedniških volitvah jeseni! Dejstvo: Kranj ima vsaj enega kandidata za župana na lokalnih volitvah jeseni! POVEZAVA SO NAMIGOVANJA V MEDIJIH, DA SODI KRANJSKI ŽUPAN MED MOŽNE KANDIDATE ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE IN BO PREDSTAVLJAL STRANKO SD. Slednja uradnega kandidata še nima kar je prej izjema kot pravilo za vplivnejše stranke - a do zdaj so se pojavljala različna imena, predsednica Tanja Fajon pa je glede tega dokaj zadržana. ALI TO POMENI ZADREGO, KER NE NAJDEJO DOVOLJ UDARNEGA KANDIDATA ALI KANDIDATKE, BO POKAZAL ČAS. Izhodišča pa so naslednja:

1.

Matjaž Rakovec je za SD idealna rešitev, ker je dovolj znan, dovolj ugleden in s svojim nastopom lahko v predsedniški dirki mnogim pomeša račune. Obenem pa je predsednik različnih ustanov in tudi Hokejske zveze Slovenije, ima odlične mednarodne povezave in izkušnje.

2.

Čeprav v tej Sloveniji radi brskamo po aferah znanih ljudi, je tudi po tej plati dokaj poseben. Ko je odšel iz Zavarovalnice Triglav, je kljub raznim očitkom zapustil odlično stanje. Ko je postal župan, je bil in je seveda deležen kritik (tudi Trma obravnava vsa dejanja župana kot pač presodimo, da je prav) kar pa je logična posledica izpostavljenosti. Toda nesporno bi njegova kandidatura bila po tej plati precejneobremenjena, a vsega vsi nikdar ne vemo...

3.

Kranjski dosežki so znani in vidni kot tudi tisto, kar nam še manjka. Logično je, da si prizadeva za še en mandat, ker nekateri veliki projekti (poslovna cona Hrastje, avtobusna postaja ipd.) terjajo tek na dolge steze. A Rakovčevi cilji so definirani in zato bi bila za Kranj škoda, če bi odšel v "državno politiko".

MATJAŽ RAKOVEC JE NA NAMIGOVANJA O PREDSEDNIŠKI TEKMI ZATRDIL, DA TOKRAT (ŠE) NE BO KANDIDIRAL, KER ŽELI BITI ŠE NAPREJ ŽUPAN KRANJA!!!