Uvod: obračun Janše in Veselinoviča je političen. Z obeh strani. In še z vsemi udeleženci vred. Pomilujem tiste, ki so na nakovalu (torej novinarje), ker morajo kaj dati v lonec in otrokom kaj kupiti. Toda zdavnaj so tu padle meje razuma, zdavnaj je tu v ospredju kaj drugega kot kdo bo koga. In seveda je pozicija moči na strani predsednika vlade. Levi proti desnim, partizani proti belogardistom, rdeči proti črnim....leta 2021, v moji državi, za moj denar. Vse to namreč vsi mi plačujemo.

Jedro: od tega "čivka" nekoga, ki vodi Slovenijo in v njej vlada, je neke Slovenije konec. To je zadnja meja človeškega dostojanstva in nesporno nizkotnost brez primerjave. To je linč nekega človeka (pa čeprav je to rdeči direktor državne agencije...), to je po vseh zakonih in predpisih in etičnih in moralnih normah dno dna. Tak človek lahko vodi svojo Slovenijo, ne pa moje in ne naše. Jutri (tak občutek imam) bo z orožjem vzel oblast, jutri bom jaz obtožen in obsojen sodelovanja pri umoru ali umora ali...on pa bo še naprej vodil Slovenijo?! Nisem član nobene stranke in nisem bil od osamosvojitve naprej član nobene stranke, a to ni kako opravičilo.

DANES SEM ČLAN STRANKE, GIBANJA, ZDRUŽBE ENEGA. IMAMO SAMO ENO SPOROČILO IN GA OBJAVLJAMO NA TRMI.

NIKDAR VEČ JA - JANEZU JANŠI

VEDNO NE - JANEZU JANŠI

NIKDAR VEČ Z - JANEZOM JANŠO

Vse zapisano bom preklical, ko bo za ta gnusni twit Janez Janša pravnomočno obsojen v državi, ki bo takrat spet Slovenije. Ali pa se bo zanj opravičil in ga preklical - verjetnost je manjša od Kelvinove ničle.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar

ps

Javno povem, da nisem podprl STA z denarjem. Zakaj ne? Zato, ker je državna in javna agencija selektivno plačevala oglase v zasebnih medijih. V enem od njih je eden vodilnih mene kot novinarja CENZURIRAL v času demokratične Slovenije. Toda: podpiram svobodno novinarstvo, podpiram svobodo govora in tiska, a v političnih obračunih ne sodelujem. SE PA UPAM JAVNO OGRADITI OD ČLOVEKA, KI DRUGE OBTOŽUJE POMOČI PRI UMORU IN ZASTOPA (UPAM) PRAVNO DRŽAVO SLOVENIJO, KI JE ZAME UMRLA DOKLER NE BO ZA TO NIZKOTNOST IN KAZNIVO DEJANJE OBTOŽEN IN OBSOJEN PO ZAKONIH DRŽAVE, KI JO VODI. PRAZNO UPANJE?