Takole so v Delu opisali politika in poslovneža, ki je v teh dneh pred desetimi leti zapustil Savo d.d., ki se je potopila prav pod njegovim vodenjem. Na koncu jo je nekaj časa vodil kot upokojenec in ob zaključku dobil še 150 000 evrov odpravnine...Stanje Save pa je bilo že "akutno": izguba in dolgovi skupaj so se šteli v 100 milijonskih zneskih, kranjsko podjetje je na koncu pristalo kot breme države! Skupaj z Jakobom Piskernikom (Merkur) in Zlatkom Kavčičem (Gorenjska banka) je "gorenjski trojček" padel zaradi pogoltnosti - prevzem Merkurja je bil usodna finančna operacija od katere si niso opomogli ne Sava, ne Merkur, Gorenjska banka je danes v rokah tujega (srbskega) kapitala.

A so bili to časi, ko je nesporni voditelj trojčka želel vladati tako Gorenjski kot Sloveniji in zato ni čudno, da ga je odkril gorenjski novinar (le kdo bi to bil???), ko je na skrivaj igral golf na takrat še Savinem blejskem igrišču (slednje je zdaj tudi v srbskih rokah...) s takratnim predsednikom vlade Janezom Janšo....kar je bil pravi šok glede na ideološka nasprotna bregova (ali pa tudi ne...)!

Janez Bohorič in Jakob Piskernik sta se po polomiji z Merkurjem in Savo in vsem ostalim umaknila v ilegalo, izginila iz javnega življenja. Piskernik je bil sicer še kdaj viden na sodišču zaradi poslov pri Merfinu=Merkurju, našli pa smo ga tudi pri ...Tarok zvezi Slovenije!

Zlatko Kavčič je še vedno alfa in omega TD Lesce - silno bogatega društva, ki upravlja Šobec. Čeprav je propad ideje o močnem "gorenjskem trojčku" odnesel z Gorenjske za milijardo in več evrov, so glavni junaki te zgodbe vse skupaj mirno preživeli. Še več: JANEZ BOHORIČ JE NA SEJI MESTNEGA SVETA IZREKEL, TRMA PA EDINA ZABELEŽILA, GROTESKNE BESEDE: MENEDŽMENTA NAS NAUTE UČIL.... Rezultat?