Na Huje, v prostore srbskega kulturnega društva je prišla peščica. Razlog: sam o sebi je razstavo o svojem delu in zaslugah pripravil Kranjčan Jelko Kacin. Če odmislimo narcisoidno podstat takih početij, je seveda realnost bila jasna: evropske volitve, kandidatura...Pustimo ob strani še prilizovanje "soborca" Lojzeta in seveda vse kar je sledilo - TO SO RAZLOGI, DA SI SLOVENCI (VSAJ JAZ) OSAMOSVOJITVE NE DAMO VZETI KAR TAKO. POSEBEJ ZATO, KER SMO BILI PREPRIČANI, DA NE BOMO DOŽIVELI TAKIH POLOMIJ KOT JE POSTAVITEV RAZSATVE ZA ŽIVLJENJA O SAMEM SEBI!

Danes soborci zopet stotjijo kot eden za muzejem kjer bi se njihove fotografije bohotile kot dokazi o zaslugah. Ki jim jih nihče ni odrekel - SO SE PA ONI ODREKLI ODLIKOVANJEM TE DRŽAVE, KI JIM JIH JE PODELIL ZNOVA NAJVEČJI NARCIS SLOVENSKE POLITIKE. JE TO DRŽAVA, KI SMO JO IZBOJEVALI Z OSAMOSVOJITVIJO? ALI PA JE TO ODKLON OD TEGA?

Še enkrat: kakšen muzej bomo imeli in kdo ga bo vodil, bo odločila sedanja oblast. Nikdar ne bi bil njen odvetnik, ker politika pač deluju glede na rezultate volitev. ŠE MANJ PA BI KADARKOLI BIL ZA MUZEJ KJER BI TISTI, KI SO OSAMOSVOJITEV VODILI (PA NE SAMO ONI) TO POGLAVJE SLOVENSKE ZGODOVINE NAPISALI PO SVOJIH INTERESIH....Sem bil ravno toliko zraven, da se mi gnusi vse to sprenevedanje "osamosvojiteljev", ki so do danes odlično živeli in živijo od osamosvojitve in njenih sadov, ki so si jih vzeli! ZASLUGE JIM BOM VEDNO PRIZNAL, TATVINE OSAMOSVOJITVE PA NIKDAR SPREJEL...OD KOGARKOLI!