NIJZ je odgovoril kolegom iz Žurnal24 o zapletih s testi. Vse je odvisno od dobre volje sporočanja (novih) podatkov o tistih, ki so bili najprej testirani kot pozitivni, nato kot negativni (npr. 19 učiteljev/učiteljic OŠ Stražišče)!!!

Odzivi na Trmi pa so slikoviti in jasni: ljudje, bralke in bralci, ne morejo verjeti, da so lahko rezultati serijsko napačni. In pri tem pomislek: zaradi tekga (napačnega, o tem ni več dvoma) stanja v zdravstveni statistiki lahko jutri naša regija zopet doživi premik pri ukrepih - na slabše. KAKO NAJ ZAUPAMO VSEM TEM LJUDEM, KI UPRAVLJAJO Z NAŠIMI ŽIVLJENJI, ČE NE ZMOREJO KUPITI TOČNIH TESTOV IN ČE NE ZMOREJO PREPROSTO NAPAK VNESTI V SVOJE STATISTIKE, KI SO ZDAJ DEJANSKO POGOJ ZA NAŠ VSAKDAN?

Kranj je bil danes v središču zanimanja skoraj vseh slovenskih medijev, ki so poročali o stanju glede okužb. Končnih podatkov še ni, a zmeda je očitna in zato je seveda vsak odziv dragocen. MESTNA OBČINA KRANJ JE DANES VES DAN OBJAVLJALA TAKO PODOBO SVOJE SPLETNE STRANI. KOT BI ŽIVELI V VZPOREDNI REALNOSTI!? IN NE POZABIMO: MESTNA POLITIKA JE VČERAJ ZA ZAPRTIMI VRATI SESTANKOVALA O MEDIJSKI PODOBI KRANJA IN.....ŽE DANES SO DOBILI ZELO NAZOREN ODZIV....