Redar (pa tudi novinar velikoikrat) ni ravno poklic, ki bi prinašal pohvale, prej nasprotno. Janez Knez je kot mestni redar pokazal in dokazal, da je vsakdo najprej človek. In da uniforma vedno ne spremeni človeka kot radi rečemo. Bil je mestni redar, ki je opozoril nase z dejanjem in ravnanjem. Danes je odšel. Iz Kranja. V drugo občino. Brez pompa, bolj potihem. Ni pojasnil zakaj odhaja, a se da slutiti.

Šefi ostajajo, tja gor do samega vrha, župana. Kot v redarstvu ostaja gospa inšpektorica katere velika zasluga je, da je žena bivšega župana, zdaj svetnika. In je iz tajnice postala inšpektorica za objekte! Še prej je na razpisu (jasno) premagala vse protikandidate in njen šef (od daleč se vozi na delo v Kranj) je seveda vse to mirno "dol požrl". Kot je verjetno tudi odhod "navadnega" redarja Janeza. Le ena razlika je: Janez odhaja z dostojanstvom, tajnice=inšpektorice (in niti približno nam ne pade na misel, da bi dvomili v postopke, izbore ipd.) pa imajo zopet svoje - dostojanstvo....

DA BI JOKALI ZA REDARJEM, KI JE ITAK OSOVRAŽEN LIK MESTNE UPRAVE? NE, NAJ GRE. PA VENDAR SMO MALO NAZAJ SLIŠALI, KAKO PREDAN JE SVOJEMU DELU IN POKLICU. IN CELO ŽUPAN MU JE PRI TEM PLOSKAL....DANES PA JE ODŠEL. BREZ PRANJA UMAZANEGA PERILA, A Z NUJNIM VPRAŠANJEM: ZAKAJ? KAKO SE JE SPREMENIL PRIDNI IN POŽRTVOVALNI JANEZ ALI KAKO SE JE SPREMENIL KDO DRUG?