1.

ZGODBA O DONACIJI: /UGIBANJE O POTEKU/ lepega dne je direktor in solastnik Flora Sport sedel na sodišču nasproti predstavnika MO Kranj, ki toži to podjetje zaradi pogodbe o vzdrževanju zelenih površin iz 2018. In mu je (ugibamo) prišlo na misel, da bi na tožbo odgovoril s - kamnom! Pohorskim, dragim tri jurje! Ki ga bo podaril Matjažu Rakovcu = občini Kranj! KER JE ISTO PODJETJE ISTEGA POSLOVNEŽA MED TEM DOBILO NOV POSEL OD NOVEGA ŽUPANA = VREDEN 55 000 EVROV....In sta se našla z županom in je slednji sprejel darilo=donacijo podjetja, ki ga sicer Kranj (torej tudi on sam kot predstavnik....zastopnik...) TOŽI!?

ZGODBA O KONCESIJI

Bivši župan, bivši mestni politik BOŠTJAN TRILAR je leta 2018 podpisal pogodbo s FLORA SPORT dobesedno tik preden je zaprl vrata županske pisarne, že po volitvah...! Z njo je izbral (naj)dražjega ponudnika, ki nam za zelenice zaračuna cca 300 000 evrov VEČ KOT UGODNEJŠI PONUDNIK, ki je izgubo dobička oziroma ošdkodnino zaradi tega PRAVNOMOČNO IZTOŽIL LETOS - 300 000 EVROV CCA! Ker je državna revizija PRAVNOMOČNO ODLOČILA O NEZAKONITOSTI TE POGODBE, JO JE NOVI ŽUPAN MATJAŽ RAKOVEC SKLENIL RAZDRETI IN JUNIJA BO NA SODIŠČU NADALJEVANJE SODNEGA EPILOGA. Koncesija pa je bila in je veljavna in Flora Sport izvaja dela po pogodbi....TODA: MED TEM SE JE MESTNA OBČINA=MATJAŽ RAKOVEC=MESTNA POLITIKA ODLOČILA ZA INVESTICIJO. PARK SLOVENSKE HIMNE NI BIL NIKDAR PREDMET KONCESIJSKE POGODBE (NATANČNO NAVEDEN), KER GA LETA 2018 SPLOH NI BILO. A ZDAJ FLORA SPORT PREJEMA DENAR ZA UREJANJE ZELENICE, KI JE NASTALA Z INVESTICIJO...(GLEJ ZGORAJ)

ZGODBA O KRANJU DANES.....

Če torej sledimo MO Kranj oziroma županu, ni bilo nobenega razpisa za to zelenico, ker je bil za naložbo izbran tale podjetnik kot izvajalec, OBČINA NI NIKDAR UVRSTILA FLORE SPORT MED TISTE, KI BODO KAKORKOLI DELALI V PARKU ZA OBČINO.

FLORA SPORT ZDAJ DOBIVA DENAR IZ ISTE KONCESIJSKE POGODBE, KI JO OBČINA ŽELI ŽE NEKAJ ČET PREKINITI IN JE ZATO VLOŽILA TOŽBO?! PO ENI STRANI TOREJ ŽUPAN NASPROTUJE POGODBI, PO DRUGI PA ISTEMU PODJETJU DAJE NOVIH 50 JURJEV NAŠEGA DENARJ - NA PODLAGI TE ISTE POGODBE!

Ko smo vprašali, ali je Matjaž Rakovec=MO Kranj = kdorkoli PRIDOBIL MNENJE PROTIKORUPCIJSKE KOMISIJE O TAKEM POČETJU Z JAVNIM DENARJEM, SO NAM ODGOVORILI - NA SPLOŠNO (GLEJ ZGORAJ). KAR POMENI, DA MNENJA NISO PRIDOBILI, KER GA NE POTREBUJEJO? MOŽNA RAZLAGA, KI JO PREPUŠČAMO SEVEDA MO KRANJ.

+ ZA MATJAŽA KUMRA&FLORO SPORT =

PRIDOBIL PETLETNO POGODBO ZA UREJANJE ZELENIC KJER JE BIL DRAŽJI PONUDNIK ZA SKUPJA CCA 1,5 MILIJONA. ZDAJ PRIDOBIVA ŠE DODATNO PLAČANE POSLE S PARKOM SLOVENSKE HIMNE KAR (DODATNO?) STANE 50 000 EVROV. OBENEM ŽUPANU&KRANJU PODARJA KEMN OZIROMA KLOP ZA 3000 EVROV .

- ZA MATJAŽA RAKOVCA&OBČINO KRANJ =

KER JE KRANJ SKLENIL NEZAKONITO POGODBO O ZELENICAH (ŽUPAN TRILAR), SMO DOLŽNI DRUGEMU KONKURENTU PLAČATI 300 000 EVROV (GROBA OCENA, KER BODO OBRESTI OB REVIZIJI LAHKO PRINESLE VIŠJI ZNESEK). KER JE POGODBA TRAJALA OZIROMA ŠE TRAJA 5 LET, JE IZ MESTNE BLAGAJNE BILO PLAČANO CCA MILIJON IN POL EVROV VEČ KOT BI JIH DOBIL CENEJŠI PONUDNIK, KI SO GA (TAKO DRTŽAVNA REVIZIJA) NEZAKONITO ODSLOVILI (ČAS ŽUPANA TRILARJA). A MESTNA OBČINA KRANJ KLJUB SPORU, KLJUB ZDAJ DOKAZANO SPORNI POGODBI S FLORO SPORT, OD SLEDNJE PREJME DONACIJO ZA NOV PARK, KI JE NOVA NALOŽBA IPD. A IN ZA POVRH ISTEMU PODJETJU OMOGOČI POSEL ZA 50 000 EVROV NA PODLAGI KONCESIJSKE POGODBE, KI SEVEDA PARKA NI MOGLA VSEBOVATI, KER GA TAKRAT ŠE NI BILO. ZDAJ GA IN PO NJEJ ODTEKAJO EVRI IZ OBČINSKE BLAGAJNE.

NAŠ BRALEC JE OB TEM IZRAZIL SUM V KORUPCIJO IN NAMIGNIL, DA GRE ZA KRIMINAL. NE SLEDIMO MU, KER SO ZA TO PRISTOJNE SLUŽBE IN ORGANI V TEJ DRŽAVI. SPRAŠUJEMO PA ... IN ZGORNJI ODGOVOR JE PODLAGA ZA NADALJEVANJE...