ENA NAJBOLJ ZMOTNIH "LJUDSKIH RESNIC" JE TISTA O VLOGI OBČINE KRANJ PRI PRISELJEVANJU. NA ŠTEVILO IZDANIH DOVOLJENJ IN S TEM ŠTEVILO TUJCEV NIMA MO KRANJ NOBENEGA VPLIVA.

1.

LJUDJE ZARADI TEH PRIZOROV MISLIJO, DA OBČINA IZDAJA KARKOLI TUJCEM. NAPAKA!

2.

VSA DOVOLJENJA IN VSE POSTOPKE VODI UPRAVNA ENOTA, KI JE PAČ V ISTI STAVBI KOT OBČINA - ZA RAZLIKO OD LJUBLJANE, NA PRIMER.

3.

OBČINA IN VSI MI PA SMO SOOČENI S POSLEDICAMI PRILIVA TUJCEV, KER MNOGI OPRAVLJAJO DELA, KI JIH MI NOČEMO, NE ŽELIMO, SO NAM PREMALO PLAČANA ALI PRETEŽKA. A NA DRUGI STRANI SE SOOČAMO TUDI S PRAVICAMI TUJCEV IN ZLORABAMI LE TEH NA PODROČJU SOCIALE, KI PA JO V MNOGOČEM (ŠOLSTVO, OTROŠKO VARSTVO) PLAČUJEMO PREKO OBČINSKEGA PRORAČUNA.

4.

UPRAVNA ENOTA JE IMELA NA ZAČETKU TEGA LETA PREKO 3 000 NEREŠENIH ZADEV, A PRAV NOBENE VLOGE NIMA PRI TEM OBČINA. KER JE UE KRANJ IZPOSTAVA DRŽAVE OZIROMA SODI POD MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO.

To pišemo zaradi takih ponižujočih načinov dela. To pišemo zato, ker mnogi skušajo v Kranju netiti nestrpnost za svoje cilje. To pišemo zato, ker smo prvi načeli tudi priseljevanje tujcev v Kranj in tudi zato, ker si vsakdo zasluži zakonit, pošten, enakopraven odnos države....