Zelo smo veseli odziva Marka Špolada na družabnem omrežju na naš zapis. Čas za odgovor o "zadevi Laze" je bil sicer več kot teden dni, ampak.....VSEKAKOR PA JE GOSPOD ŠPOLAD NAPAČNO SKLEPAL, DA NAS ZADEVA NE ZANIMA VEČ?! OD KOD IN ZAKAJ, VE SAMO ON. MORDA ZATO, KER SMO VEDNO ISKALI OBE PLATI ZADEVE KAR DOBRO VE. RES PA JE, DA SMO TOKRAT ŽELELI PISNI ODGOVOR IN RES JE, DA SMO MU POSLALI VPRAŠANJA, KI JIH JE OČITNO VIDEL - ODGOVORIL PA NI. NITI DANES NE.

Pa vse skupaj niti ni tako pomembno, če ne bi šlo za skupno zadevo, ki vse kranjske davkoplačevalce stane lep kup denarja: pa naj gre za zahteve civilne pobude ali pa predloge občine, denar je naš! In zato je seveda Špoladov molk lahko zgovoren ali pa tudi ne - presoje Trma nima, le dejstva.

NEKAJ JE PRAV TAKO RES: KAKO KDO OPRAVLJA NOVINARSKO DELO, JE NJEGOVA STVAR. MENE DRUGI NE ZANIMAJO. ZATO PA SEVEDA Z VESELJEM HRANIM ELEKTRONSKO SPOROČILO, KI VAS JE NESPORNO (SLUŽBENI NASLOV) DOLETELO - Z VPRAŠANJI VRED. OD TU NAPREJ PREPUŠČAM VSAKOMUR, DA SKLEPA PO SVOJE....A ČE SE LE DA ZASE, NE ZA DRUGE: V MOJEM PRIMERU JE VAŠ SKLEP, DA TRME NE ZANIMA DOGAJANJE V STRAŽIŠČU, NAPAČEN.

Trma o civilni pobudi Laze/Stražišče piše dolga leta. Ker si nismo zaslužili, da bi nas vi uvrstili na vaš seznam prejemnikov sporočil (obstajamo od leta 2011), smo vas kot običajno poiskali mi kar je novinarjeva naloga. Vi ste presodili, ali nam pošljete odgovore ali pa ne...SEVEDA PA JE POST FESTUM UGOTAVLJANJE IN SKLEPANJE VAŠA STVAR, MI PA O LAZAH PIŠEMO NAPREJ. KAKO PA NA OBČINI OBLIKUJEJO SVOJE NOVINARSKE KONFERENCE, PREPUŠČAMO NJIM IN NIMAMO NIČ PROTI, ČE STE DO TEGA KRITIČNI - RAVNO NASPROTNO. Da pa bo vse vsem jasno, objavljamo tudi vaš odziv na Facebooku in se veselimo sporočil o vašem delovanju. Mimogrede: tudi o svojem odstopu nas niste obvestili potem, ko smo samo v zadnjem mesecu dni poročali o pobudi/Lazah/ ipd. ?

Miran Šubic, univ. dipl. novinar - urednik Trme