Če je župan rekel, da so se lotili in izvedli 150 različnih projektov, prav. Če pa pogledamo, kaj je Miklavž=Matjaž prinesel najmlajšim, smo lahko vsi veseli. Ker se toliko ni naredilo desetletja nazaj v enem mandatu. In ga še ni konec! Gre za dejstva in ne morda kako "če bo" in "bomo že" inačico:

1

Telovadnica in učilnice OŠ Stane Žagar in še kaj novega pri šoli, ki je od obljub živela desetletja. Spomnimo se samo prekleto drage potegavščine (ni imel gradbenega dovoljenja) prejšnjega župana Trilarja! Zdaj je zadeva vidna, ne v oblakih. In še eno igrišče bo zraven. Cena pol nižja od Trilarjeve katerega poslov sicer tudi ta oblast ni do konca razgalila. Če bi mu uspel tale...kam bi šli dobički od njegove "pogodbe"!?

2

Vrtec v Bitnjah "tekmuje" z Žagarco po letih pričakovanja. Gotov je in če bi birokracija zmogla, bi do Božiča že imel uporabno dovoljenje. Lep, nov, večji in po bistveno nižji ceni od najavljene (zopet) od prejšnje oblasti. Velik vložek v to, da imajo najmlajši boljše pogoje!

3

OŠ Janeza Puharja pri Prešernovem gaju je ena največjih zmag delovanja Rakovčeve oblasti. Poudarjamo: delovanja! Ker je oblast merjena in cenjena, če deluje. In vse tri danes poudarjene pridobitve lahko "primeš z roko". Nova šola, z vrtcem, odlično opremo ...res dosežek, ki mu je treba prikimati! Letos se je pouk v njej začel, zato dejansko deluje...Seveda pa bo še ena pridobitev zaznamovala mandat tega župana, dela že potekajo...

MIKLAVŽ JE DOBER ZA OTROKE, KRANJSKA OBLAST MU DELA KONKURENCO..