SCENARIJ, KI SEVEDA POTEKA BREZ VEDNOSTI JAVNOSTI:

1.

Avstrijsko podjetje je na 5 občin naslovilo promotorsko pismo kjer želijo prevzeti odvoz smeti (neuradno z ljudmi, tovornjaki ipd. vred) kar zdaj počne Komunala (Kranj večinski lastnik...)

2.

Kranjski mestni svet je odločil o nakupu zemljišča (glej skico zgoraj) kjer bi opravili pretovor smeti. In "politični priležniki" kranjskega župana so že v akciji (glej zapis Žurnal 24)....tudi taki, ki so včeraj skupščine Komunale sklicevali po bifejih, tožili župana ipd., hoteli odstaviti direktorja Komunale.....zdaj so navdušeni!

3.

Kranj bo torej z uresničenjem kake 400 000 evrov vredne zamisli vsem, ki se k nam pripeljejo pokazal "zeleno destinacijo" in "destinacijo odličnosti" s pretovorom smeti!? IN KLJUČNO: ZAKAJ BI TO KUPOVALI, ČE BO SMETI PREVZELO TUJE PODJETJE?! O tem bodo prvič razpravljali ta petek ustanovitelji /župani občin/ Komunale....

4.

Javnost seveda o pobudi Avstrijcev NI BILA IN NI OBVEŠČENA...Morda niti ni potrebno, če bodo župani promotorsko pismo vzeli kot neustrezno!? Če pa kdo "dela posel" Avstrijcem, ne bo tako. In še: ZORAN JANKOVIĆ KOT ŽUPAN LJUBLJANE IMA NEIZKORIŠČENE KAPACITETE NA TEM PODROČJU IN POTREBUJE GORENJSKE/KRANJSKE SMETI. SEŽIGALNICO NAJ BI TUDI GRADIL.....KDO TOREJ MORDA NAGAJA ZOKIJU IN KDO BI LAHKO POMAGAL AVSTRIJCEM? Mimogrede: občina Cerklje je že zdavnaj izračunala, da je ljubljanska Snaga cenejša od kranjske Komunale - čeprav so solastniki Komunale Kranj!

5.

Scenarij je zanimiv - prej bomo dali brat bratu pol milijona, potem bo padla odločitev o tem, kaj bo s smetmi in ljudmi ipd.?!

PS

VPRAŠANJA SO ODPRTA, SPREMLJAMO CELOTEN POTEK POSLA IN POSTOPKOV IN....EDINI O TEM POROČAMO!