Žalostno in nedostojno do Nade Mihajlović. Sporočilo iz kabineta župana je grozljiv primer brezčutne nesposobnosti tistih, ki bi vsaj v takim primerih morali imeti kanček empatije, profesionalnosti in še česa. Tako pa v sporočilu zgoraj pozivajo na "klikanje" in rezultat je povsem zgoraj.

Zdaj žal že kar "proslula" Mendi Kokot vodi oddelek, ki je podpisan (s kabinetom župana vred) pod sporočilo, kako kaj več zvemo o Nadi Mihajlović, ki je - med drugim - dolga leta bila članica SD, ki danes vodi MO Kranj. V KAJ NAS PREPRIČA REZULTAT "GUGLANJA"?

1,

Da je pokojnica svojo politično pot zaključila 2014. Kar seveda ni res, ker je Nada Mihajlović bila mestna svetnica do 2022 oziroma lanskih volitev, ko ni več kandidirala.

2.

Njena predstavitev je pač bila zaključena 2020, če je verjeti izdelku, ki naj bi predstavil njeno delovanje v Kranju. Takrat je bil njen zapis (večino je namreč prispevala sama 2011 kot piše...) zadnjič dopolnjen....a brez vloge, ki je seveda vsaj tako pomembna kot njena izvolitev v mestni svet 2006.

3.

Pieteta narekuje, da bi bilo občinsko=uradno sklicevanje na njeno biografijo dopolnjeno vsaj z zapisom o njeni smrti. Da pa zadeva ni kaka posebna znanost, nas prepriča avtorstvo Obrazov slovenskih pokrajin kamor nas pripelje "občinski nasvet". Vse to namreč nastaja streljaj od občinske stavbe, v knjižnici.

PROTESTIRAM NAD TAKO DOKAZANO POVRŠNOSTJO DO ŽENSKE, KI JE KROJILA MESTNO POLITIKO DOLGA LETA. IN SE SPRAŠUJEM: KOLIKO PLAČUJEM KABINET IN ODDELEK IN VSE URADNICE (URADNIKA PAČ NI NAVEDENEGA NOBENEGA...) ZA TAK ZMAZEK? RES NI BILO MOGOČE ZAPISATI O NADI MIHAJLOVIĆ IZ RES NEŠTETIH VIROV SPODOBNEGA TEKSTA K OBČINSKEM OPOZORILU IN OBVESTILU? SEVEDA JE NAJLAŽJE NEKAJ VRSTIC OPREMITI S POVEZAVO DO NEČESA, KAR NI VEČ NITI TOČNO, NITI AKTUALNO, IZPADE PA - VSAJ ZAME - NEDOSTOJNO?

Miran Šubic, dipl.univ. novinar, urednik Trma.si in Kranjčan

PS

Nado sem poznal. Bil z njo v stiku kot športni delavec, novinar, občan. Naj počiva v miru in iskreno sožalje svojcem v mojem imenu. Tegale zapisa si dejansko ni zaslužila, a birokratska omejenost očitno niti ob najbolj občutljivih trenutkih nima v tem našem okolju nobene meje. Da vse te od nas plačane uradnice ne zmorejo dostojnega zapisa, je tragično. Da nas napotijo na nek zapis, ki je nepopoln, je nedopustno. Žal.