Mestni svet je na izredni seji BREZ RAZPRAVE odločno zavrnil možnost, da bi v Kranju dobili nov igralni salon (preko sto avtomatov in rulet)! Zasuk je sicer pričakovan, a nepričakovan po poenotenju mestnega sveta: od 32 prisotnih je 30 dvignilo roko PROTI SALONU! Precej poparjeni so bili seveda vlagatelji (slovensko podjetje v tuji lasti), ki potem NISO ŽELELI KOMENTIRATI ODLOČITVE! Tudi prav!

"Mestni svet je sprejel odločitev, jaz sem kot župan dolžan na predlog o igralnici ustrezno reagirati. Največja skupna zmaga pa je, da na tem občutljivem problemu oziroma projektu nismo nabirali političnih točk oziroma skušali kazati drug na drugega - gre za zrelost mestne politike in to res skoraj vseh!" je dejal župan Matjaž Rakovec. Ne pozabimo, da je bila sicer med zagovorniki igralnice stranka SD, a na koncu je prevlagalo skoraj neverjetno soglasje: ne novemu igralnemu salonu zaradi tega, ker denar od koncesije prinaša mnogo negativnih pojavov! Razprava ob predstavitvi predloga je bila zgovorna in jasna, svetnica Ana Černe je po seji izrazila zadovoljstvo z odločitvijo, ker je tudi sama jasno poudarjala, da podelitev koncesije prinaša tudi negativne plati te dejavnosti, ki je Kranj ne potrebuje. Saša Kristan (SDS) je potrdila, da je izid glasovanja "skladen z voljo svetniške skupine" - proti so bili že na prvi seji na to temo.

"Če že kje, naj bo igralnica v hotelu kjer je največ tujih gostov in ne kje drugje!" je svojo razpravo na prvi seji strnila še enkrat svetnica Barbara Gunčar, ki je bila tudi proti novi igralnici v Tušu. Tam se obetajo novosti, ki so mestu in meščanom bolj prijazne: otroški gokart, celodnevni fitnes ipd. Vsekakor pa je tokratna politična odločitev jasno sporočilo, ki smo ga ves čas zagovarjali tudi na Trmi: KRANJ NAJ BO MESTO KJER SO POGOJI ZA ŽIVLJENJE TISTI, KI PRIVABLJAJO - IGRALNICE PA TO ZAGOTOVO NISO! PA DENAR GOR ALI DOL....