Srečali smo ga v mestnem jedru, bil je na kolesu in dobre volje. Kar je seveda pri delu, ki ga ima, pomembno. Janez Knez je eden izmed mestnih redarjev, ki v času virusa nima lahkega dela.

"Delo z ljudmi je pač tako, da si neprestano v nekem stiku z njimi. In glede na to, da so razmere izredne in je država odredila kup ukrepov, moram pač gledati in nadzorovati..."

In kaznovati?

"Ne, to res ni tisto poglavitno. Lepa beseda največkrat lepo mesto najde čeprav uniforma pomeni tudi uradno osebo, uradne postopke in seveda tudi kazni. Moram pa reči, da je to samo delček zgodbe o našem delu."

Kršitelji ukrepov glede zbiranja in podobnega?

"Seveda so in lahko rečem, da jih v Kranju ni veliko. Zaznavamo, opozarjamo in včasih nas tudi občani kam napotijo. Ključno je, da je pristop pravi in da znamo na ustrezen način posredovati."

Taka je sličica iz delovnika Janeza Kneza, verjetno je podobna drugim, ki opravljajo tako ali drugačno delo v teh dneh. Pravijo, da človeka spoznaš, če mu daš oblast, uniformo. Naš kranjski Janez pa ob vsem tem zna biti tak kot sicer je: človeški in prijazen. Tudi za redarja pomembni lastnosti, kajne?