Z Mestne občine Kranj so obvestili javnost o donaciji ameriškega podjetja! Dobro je, da so Američani sploh kaj dali, dobro je, da so 30 000 evrov namenili temu okolju - a treba je poznati zgodbo, ki ne gre v čast nikomur, ne donatorju, še manj "obdarovancu" - občini Kranj!

Letos me je še v času prejšnje vodstvene ekipe (predsednik Igor Velov, direktor Miran Šubic) župan Mohor Bogataj sam od sebe povprašal, koliko nam pomaga gospodarstvo. In sem mu povedal: da malo ali nič! (vsa čast Domplanu, Cestnemu podjetju Kranj...) In se je ponudil, da me povabi zraven, ko bo odšel v ameriško podjetje in sam sem mu dodal, da sem pripravljen na to, ker z njimi pri rekreaciji in še čem Triglav leta in leta sodeluje. Zgodil se je obisk, direktor je bil zadovoljen z mojo predstavitvijo in me je vprašal, koliko pomoči klub želi. Prav tako je dejal, da bo pomoč tekla preko MO Kranj in s tem se je strinjal tudi župan Bogataj. In smo bili zmenjeni: 15 000 evrov do konca leta 2011, 15 000 evrov takoj v letu 2012! Zdaj pa berem, da je sredstva MO Kranj razdelila takole: pol jih bo šlo za načrte fantomskega centra, ki so ga črtali iz proračuna (nova tribuna)! Pol pa ga bodo namenili za malo nogometno igrišče (ki ga NZS ni zgradila do roka) in, ki je dediščina prejšnje oblasti. Preprosto povedano: Triglav neposredno ne bo dobil niti centa. Dobro, podarjenemu ne gledamo v zobe, ampak: ob obisku je bilo jasno dogovorjeno, da gre denar za klub! Kasneje smo ameriškim darovalcem poslali malo morje predlogov in tudi bili deležni obiskov njihovih ljudi, da si ogledajo objekte. Res pa je, da sem zardeval že jeseni: treba jim je bilo priznati, da je isti župan vrgel iz proračuna objekt, ki naj bi mu pomagali! Politika ameriškega koncerna je jasna: pomagajo projektom lokalnih skupnosti in ne posameznim klubom direktno. In zato je bil dogovor z županom jasen in točen: denar bo pristal na klubskem računu, ker sva tako tudi šla ponj. Če ne pa bi župan s sabo peljal direktorja Zavoda za šport ali pa kar podžupanjo za nateg stoletja (oziroma novo tribuno) in ne direktorja nogometnega kluba, ki mu je takrat še želel pomagati. Triglav se je torej za sleherno pomoč obrisal pod nosom, ker nam je ta ista mestna oblast že prej "črtala" tudi šotor za zimsko vadbo otrok in celoten projekt bi stal malo več od ameriškega darila. Formalno je torej vse v redu - le da direktor Triglava ni šel k ameriškemu direktorju prosit za denar za risanje načrtov regijskega centra, ker sem bil takrat še sveto prepričan, da bo center v dveh letih zgrajen. Nateg /lepa beseda za tako početje/ je tako dvojen: namesto pomoči obubožanemu klubu, je župan zdaj izprošeno "pošteno in zakonito razdelil" v proračun! In še enkrat več ni držal besede. Ker je regijski center in malo nogometno igrišče zadeva občine, direktna pomoč za delo kluba pa pač ne!

15000 evrov za igrišče, ki tega denarja ne potrebuje - potrebuje pa nekoga, ki bi bedel nad NZS in izvajanjem pogodbe. Morda bi pa nagradili za to občinskega uradnika Marka Trebca, šefa za šport?
Ko te šiša - pravijo malo južneje! Denar za klub bo šel zdaj za risanje načrtov, ki jih je občina dolžna zagotoviti sama!