Kljub tudi drugačnim napovedim, koalicija SMC, NSi, SDS včeraj ni prižgala zelene/rdeče luči za posvetovalni referendum o novi občini Golnik (čeprav na Golniku sploh niso zanjo...). KOT NAM JE ZAGOTOVILA POSLANKA UDOVČEVA, KI NAJ BI POBUDO VLOŽILA V DRŽAVNI ZBOR, VČERAJ ODLOČITVE NI BILO...KDAJ PA BO, BOMO ZVEDELI TAKOJ - JE OBLJUBILA..

Med tem pa je Trma vprašala vse mestne svetnice in svetnike in funkcionarje o stališču do razbitja mestne občine. Župan Rakovec je (tudi za medije) že pojasnil, zakaj to ne bi bilo dobro - med prvimi pa se odzvala stranka Povezane lokalne skupnosti (mestni svetnik Ogris) IN ONI SO PROTI RAZBITJU KRANJA! Podžupan Robert Nograšek (LMŠ) ima enako stališče in poudarja pomen ustanovitve pokrajin, ne pa drobljenja občin. Najbolj izčrpen odgovor je poslal podžupan Janez Černe, ki ga je mestna svetnica Barbara Gunčar javno obtožila, da "kliče ljudi in jim naroča, kako naj odločajo" (primer KS Golnik).

PROCES RAZBITJA KRANJA JE PRISPEL PRED VRATA PARLAMENTA. MORDA PA SI JE DOBRO ZAPOMNITI TUDI MOLK NAŠIH SVETNIC IN SVETNIKOV, KI BODO JUTRI HOTELI VAŠE GLASOVE NA LOKALNIH VOLITVAH V OBČINI KATERE RAZBITJE NE ŽELIJO KOMENTIRATI. TO JE NJIHOVA PRAVICA, NAŠA PA - DA VPRAŠAMO IGORJA VELOVA, SAŠO KRISTAN, BOJANA HOMANA, BOŠTJANA TRILARJA...NO, EDEN OD NJIH NAM JE V NEFORMALNEM POGOVORU /SREDI LJUBLJANE!/ V SMEHU REKEL: "MORDA JIM PA RATA!".....