"Tajno društvo SDSNSiSLS" je v zakulisju ustoličilo IVA BAJCA za kandidata za župana na volitvah! Jasno je, da Trme na take seanse ne vabijo - ampak fotografija s strani SDS Kranj je kljub temu nazorna in jasna:

1.

Nesporni capo di tutti cali te združbe VEDNO NAJDE KANDIDATA, KI NE MORE ZMAGATI, ker bi bil potem močnejši od njega! To pa ne gre: on vse ureja in odreja in tragika je, da ne upa na volitve poslati POSLOVNEŽA IZTOKA JENKA, MLADEGA POLITIKA SDS!? Ivo Bajec pred štirimi leti ni uspel priti niti v drugi krog, SDS pa je dobila največje število svetnic in svetnikov med strankami!

2.

Branko Grims v maniri Janeza Janše oblast/stranko/svetniško skupino drži kot marionetke in zato je upokojeni železničar pač kandidat...Za povrh: gospod Ivo je prijazen, simpatičen človek in nam je že pred meseci namignil, da bo morda spet poskusil...ZDAJ JE TO DEJSTVO, KI NAJBOLJ LAHKO NAVDUŠI MATJAŽA RAKOVCA! (DARILO ZA ROJSTNI DAN JE RES SUPER!)

3.

Spomnimo: šef vseh šefov Grims je v parlamentu glasoval (posredno, a jasno) za razbitje občine Kranj na dve občini in SDS je pogorel na vsej črti. Tudi zaradi NSi, ki ne zmore svojega kandidata in prisega na Bajca, SLS pa je itak eksotika kranjske politike. ZA ENOTEN KRANJ SE JE ZAVZEL IZTOK JENKO, KI JE SVETLA TOČKA SVETNIŠKE SKUPINE Z NATAŠO JENKOLE = MLADI VAL PA JE ZA ZRAVEN, KER BO KANDIDIRAL RES SKORAJ NEZNANI BAJEC....Jenko, Jenkoletova pa bosta še naprej le "priveska" Homana&Kristanove&Grimsa, ki vladajo skupaj z večno Valič Zverovo kot se jim pač zahoče....

4.

Demokracija prinaša torej take "demokratične kadrovske izbire" kjer je Ivo Bajec le eden od tistih, ki služijo Branku Grimsu v politični izbiri "šibkega kandidata". Sam kajpak ne kandidira, zato so lahko županski kandidati res komaj opazni - ker bi drugače lahko zasenčili njega? JASNO: GRE ZA IZBOR TREH DESNIH POLITIČNIH STRANK KJER PA SLUTIMO V DRUGEM KROGU EN ODKLON....IN PODPORO NEKOMU....OD NEKOGA....A TO JE LE KOMBINATORIKA!

5.

SDS v Kranju je ugledna stranka po izidih. Malo manj pa po tistih, ki desetletja udejanjajo "Titovo smer - eni in isti do onemogolosti obvladujejo vse". Zato Kranj nima močnega kandidata na desnici, ki ima trenutno 8 (četrtino) svetnic in svetnikov. KAKO BO POTEM, KO V IGRO VSTOPI "GOLOBNJAK", BOMO ŠE VIDELI - IZBOR IVA BAJCA PA JE BIL DOLGO PRIČAKOVAN ODGOVOR MATJAŽU RAKOVCU? RES JE DAVID NEKOČ PREMAGAL GOLJATA, TODA...KRANJ ŽAL NI SVETOPISEMSKO MESTO....