Je Ivo Bajec marioneta Branka Grimsa in ali je Logar le Janšev privesek? Taka vprašanja so umestna, odgovorov pa ni. Oziroma so: IVO BAJEC JE PRESENEČENJE KRANJSKIH ŽUPANSKIH VOLITEV. TUDI ZA SDS. KJER KDO OD POMEMBNIH (DEL "DINASTIJE" TREH DRUŽIN) KOMU REČE TUDI, DA "TA NE OBVLADA IN NE VEMO, KAJ BOMO". A TO SO ČVEKE, BAJEC JE NAMREČ TRENUTNO PRVO IME SDS V KRANJU ČEPRAV JE Z NJIM PRIRACAL PO PRVEM KROGU TUDI BRANKO GRIMS - NE PA DRUGI IZ SDS, KI JIM JE BILO UKAZANO BITI PROČ OD GLASNEGA DOGODKA?

1.

IVO bAJEC NI KDORSIBODI, BIL JE TUDI PREDSEDNIK NADZORNEGA ODBORA MO KRANJ V TEM MANDATU. IN PREDVSEM JE UMIRJEN, POLITIKA MU NI AZIL ZA SLAVO IN DENAR PA ŠE KAJ BI SE NAŠLO. TUDI TO, DA JE ŽE ZNAL RAZBURITI SVOJE V VRHU SDS S KAKIM PREDLOGOM...

2.

IVO BAJEC NEPOSREDNO NE OGROŽA NIKOGAR. KOGA JE OGROŽAL SVETNIK JENKO, DA GA JE GRIMS POSADIL NA NEIZVOLJIVO SEDMO MESTO NA LISTI IN NE BO VEČ SVETNIK? KDOR NE DOJAME IGRE PRESTOLOV V STRANKAH (IN SD IPD. NISO NIČ DRUGAČNI, DA NE BO KAKE ZABLODE...), BO TEŽKO OPREDELIL VLOGO KANDIDATA, KI JE BIL 2018 ŠE "EKSOTIKA", DANES LAHKO POSTANE ŽUPAN !?

3.

DRUGI KROG JE PAST: KO JE NEKOČ MOHOR BOGATAJ HOTEL ZDRUŽITI V KOALICIJO SD IN SDS, GA JE PREMAGAL PERNE....POVEZOVANJE PRED KONČNIM DEJANJEM BO TOREJ PREJ KOT NE TAJNO ALI VSAJ NAVIDEZNO. SDS IMA SEVEDA GLEDE NA SVET TEŽJO NALOGO: IMA ODKRITIH 9 GLASOV....RAKOVEC RAZPOLAGA S 7 SVOJIH IN PRIŽENJENO LEVICO (1), SEVEDA PA JE DO ZDAJ ZNAL PRIVABITI Z LEVE IN DESNE IN SREDINE, ČE JE BILO POTREBNO....ŽE SAMO SODELOVANJE S SVOBODO BI POMENILO KONEC ZGODBE...A TO BO AKTUALNO IN JAVNO PO VOLITVAH. DO TAKRAT TUDI BAJCA KLIČEJ TIŠLARJI, KI BI STESALI NOVA ZAVEZNIŠTVA...

4.

ČAS ZA TO, DA BI STRANKARSKA OLIGARHIJA PREPUSTILA KAJ KOMU OD TISTIH, KI SO V POLITIKO PRIŠLI KASNEJE, TUDI ZA KRANJSKO SDS NI PRIŠEL. IZTOK JENKO JE ŽRTEV, BO PADEL TIHO V SDS TUDI BAJEC, KI JE NESPORNO NA POVSEM DRUGAČNIH OSNOVAH?