Mestna občina Kranj nam je morala odgovoriti s podatki o letnih plačilih Ameriški gospodarski zbornici. Da ne bo pomote: GRE ZA ZASEBNO USTANOVO, KI NESPORNO ZASTOPA Z ZDA POVEZANE POSLOVNE INTERESE V SLOVENIJI! V njej je bil nekaj časa podpredsednik Tomaž Lanišek, ki je zdaj občinski uradnik. Njen predsednik je Blaž Brodnjak, ki kot predsednik uprave NLB sklepa posle /pogodba za 1,5 mio za pametno kartico/ z MO Kranj.

1.

Mestna občina Kranj /odgovorna oseba MATJAŽ RAKOVEC/ nakazuje letno cca 6000 evrov zasebni zbornici za njen program. Kateri točno, ni razvidno.

2.

Mestna občina Kranj plačuje pristojbino (?) od leta 2020 KOT EDINA SLOVENSKA OBČINA MED PREKO 200 SLOVENSKIH OBČIN! Zakaj smo ta podatek dobili šele z odločbo glede varovanja osebnih podatkov pa je nejasno: gre za odlive iz proračuna in ne kake osebne podatke...? ODGOVOR MOK JE OSUPLJIV: POGLAVITEN RAZLOG ZA SODELOVANJE=PLAČEVANJE JE BIL POBRATENJE S COLORADO SPRINGSOM V ZDA....

Tam pa sta bila kajpak na obisku tudi naš župan Rakovec in uradnik Lanišek....

3.

Leta 2023 naj bi prišla pobuda, da pride naš župan v Grčijo kjer bo že vodstvo Colorado Springsa. Američani so torej "naročili" Rakovca v Grčijo in srečanje je bilo v Olympii kjer začne pot olimpijski ogenj. Plamenico je pomladi 2024 šel nosit naš župan = po anketi Ninameide najslabši župan mestnih občin Slovenije 2024. KAJ SE JE OB TEM IZKAZALO: OBISK NIMA POKRITJA Z URADNIM VABILOM. Pač pa je mogoče o našem županu prebrati v reviji Metropolitan iz predvolilnega časa tole....

OPOMBA: V ZABUKOVJU POD JOŠTOM PROSIJO ZA ASFALT DO HIŠ IN JAVNI VODOVOD. ZANJE ŠE NI BILO DENARJA IZ MESTNEGA PRORAČUNA.