1. Tik preden je zapustil občinsko stavbo, je Boštjan Trilar kot župan podpisal pogodbo za 3 milijone evrov. DRŽAVNA REVIZIJSKA KOMISIJA JO JE RAZVELJAVILA

2.Ko je nastopil funkcijo, je Matjža Rakovec kot novi župan našel tudi "okostnjak iz omare", ki stane kranjske davkoplačevalce 300 000 evrov več kot bi jih lahko, če bi obveljala cenejša ponudba. ŽUPAN JE NAROČIL FORENZIČNI PREGLED CELOTNEGA POSLA, KI GA JE KOT PREDSEDNIK KOMISIJE VODIL PODŽUPAN BORIS VEHOVEC

3.Izsledki državne revizije (dobro bi bilo, če bi jih svetniki dobili z gradivom) so obremenjujoči za MO Kranj oziroma tistega, ki je pogodbo podpisal, ker zmagovalni ponudnik sploh ne bi smel sodelovati na razpisu, cenejši poraženec pa je bil obravnavan diskriminatorno. Cena urejanja zelenic se je med postopkom povečala enormno.

4.Bivši župan in podžupan (zdaj mestna svetnika) sta za posel najela svetovalko brez razpisa ipd. in slednja je sodelovala pri številnih naložbah, ki so se izkazale za sporne (npr. telovadnica Stražišče).

Nihče od vpletenih do zdaj ni pojasnil, zakaj taka odločitev, ki je v škodo proračunu in vsem nam. Odločitev sedanje oblasti je logična: tako pogodbo je treba prekiniti!? Obenem pa je škoda storjena in ni majhna. Kdo jo bo plačal in kako?

Svetniki, svetnice: za milijon gre. In za neko novo prakso neke nove oblasti, kajne?