Če lahko v županovem imenu in na njegovem dogodku uradnik Klemen Malovrh odloča, kdo lahko pride na javen prostor v občinski lasti, potem so za to seveda potrebni ustrezni predpisi?

1.

V sredo bo seja mestnega sveta s tole točko, ki dokazuje, da ustreznih aktov Kranj sploh nima. To pa je področje gospoda Marka Čehovina, ki ima "na čez" tudi gospodarske javne službe oziroma pobiranje pristojbin za dogodke na mestnem zemljišču. Dolga miza 7.9.2023 pa je bil dogodek ali neprijavljena (zasebna?) prireditev. KAKO JO LAHKO KDO ZAPRE ZA OBČANE IN OBČANKE?

2.

Če torej nismo imeli odloka o tem, kako je z mestnimi javnimi površinami, kdo je ukazal zapreti Vovkov vrt oziroma dvorišče Gorenjskega muzeja za javnost? Kdo je nastavil varnostnika? O tem, da obstaja še kršitev Ustave, ni treba izgubljati besed. A BOMO ZADEVO RAZISKALI, BREZ SKRBI.

3.

Odlok o javnih površinah za nazaj ne bo veljal in zato sledijo koraki za ugotavljanje odgovornosti. Kako pa to gre v naši ljubi občini pa tale podatek o eni od mestnih komisij: TAM SEDITA SANDI RŽEN, KI JE BIL ŠEF KS PLANINA V ČASU PLAČIL ŠTUDENTKI, KI JE HČI MESTNE SVETNICE - POGODBO ZA TAJNIŠKA DELA PA JE IMEL NEKDO DRUG....Pa to še ni vse: DRUŽBO V ISTI KOMISIJI MU DELA NINA RUS TURUK, KI JE NA VEČERJO PRIPELJALA DVA Z ISTIM PRIIMKOM IN PRIHAJA IZ PODJETJA ŽITO, KI JE "DAROVALO" 70 VREČK ZA REVEŽE, TURUKOVI PA SO JEDLI MOJSTRSKO PRIPRAVLJENE DOBROTE NA RAČUN TEGA?!

Pomislite: ti ljudje odločajo o financah, gospa RUS TURUK pa obenem prispeva sredstva v proračun MOK kot sponzor in na ta račun dobi zastonj večerjo?

4.

Pa ni povsod tako, brez skrbi. V Ljubljani, na primer, že ne....Tam pač oblast taka vprašanja rešuje na primeren način. Mimogrede: Dolge mize s požrtijo za politiko, podjetnike ipd. še niso pogruntali....

5.

Če kdo zapre javni prostor in ga nameni neprijavljeni prireditvi, je to podlaga za vprašanja. NE TRDIMO, DA JE KDO RAVNAL NEZAKONITO, A BOMO TO PREVERILI NA VSE NAČINE. KER SI KRANJČANKE IN KRANJČANI ZASLUŽIMO VEDETI, KDO ZA NAŠ DENAR PIJE IN SE GOSTI NA ZAPRTEM JAVNEM PROSTORU.....