Od občine je zaradi in po zaslugi škodljivega ravnanja župana Mohorja Bogataja Dimnikarstvo Dovrtel prejelo preko 2 000 000 evrov našega denarja! Toda v kraljestvu kranjskih dimnikarjev že dolgo ni več idile: alfa in omega začetka podjetja je bil Rudi Dovrtel, ki pa danes še lahko vleče niti iz ozadja. Sinova Miha (preimenoval priimek v Houston...) in Simon sta dediča bogastva, ki ni majhno (npr. hotel na Posavcu, k ga je nekoč postavil znani gostinec Boban Jovanović...) in pa seveda krovna dejavnost: dimnikarstvo. V njej se je ključen premik zgodil, ko je več kot 10 dimnikarjev odšlo od Simona Dovrtela in so ustanovili svojo zadrugo ZaDim katere račune in poslovanje pa je vodilo podjetje AS Group - za njim je bil Miha Houston....konkurenca pa seveda Dimnikarstvo Dovrtel, ki je zdaj dejansko - Dovrtel Sistemi Simona Dovrtela. In med tem, ko šefi in poslovneži ustanavljajo podjetja oziroma se gredo biznis, dimnikarji pač samo ometajo in so jezni. Takole so nam pisali tisti, ki so prepričani, da Simon Dovrtel uporablja vso svojo moč proti njim:

Za odgovore smo zaprosili tudi Simona Dovrtela, ki nam je sporočil, da s podjetjem AS Group nima nič (uradno je lastnik oče Rudi, ki se je sicer umaknil iz operativnih poslov, a očino ne iz celotnega dogajanj):

Ker so dimnikarji prepričani, da se jim godi krivica in jim je Simon Dovrtel dolžan precej za nazaj, sporu ni videti konca. Seveda Simon in drimnikarji iz zadruge tekmujejo na trgu storitev - očitno pa je bil prihod varnostnikov na sedež AS Group in "prevzem" načrtovana akcija, ki spor in nasprotja samo poglablja. NEKAJ PA JE PRI VSEM RES: KONKURENCA MED DIMNIKARJI NAJ BI BILA DOBRA ZA POTROŠNIKE, A OČITNO NI DOBRA ZA ODNOSE MED DIMNIKARJI. TRAGIČNO BI BILO, ČE BI VSE SKUPAJ IZZVENELO KOT OBRAČUN ZA BOGASTVO IPD. ZNOTRAJ ZNANE DIMNIKARSKE DRUŽINE.....