Ena najbolj odmevnih tem v zadnjem času je parkiranje pod Joštom. Krajevna skupnost Jošt terja ureditev problema kjer je zopet v ospredju njen predsednik Peter Zaletelj. Kot smo zvedeli od vpletenih, je v preteklosti bil najbolj vnet zagovornik urejanja parkirišč - zdaj pa naj bi pobrana parkirnina (2 evra je bil predlog) pripadala kar krajevni skupnosti. Seveda; za urejanje posledic obiska vseh, ki na Jošta hodijo po ustaljenih poteh ali pa kar počez po zasebnih zemljiščih, parkirajo pa tako ali tako kjer se jim zljubi!

Proti taki rešitvi je bil mestni svet s prepričljivo večino in svetnik Bojan Homan (SDS) je opozoril na druge možne rešitve. Prav SDS je krojila glasovanje o parkiranju, ki seveda ostaja nerešen problem. Oziroma: strateško zgrešeno odločitev je sprejel krajan izpod Jošta, Stra(ži)šan Boštjan Trilar: PARKIRNI REŽIM JE ZDAJ TAK, DA LJUDI SILI Z AVTOM NAVZGOR DO PROSTEGA PARKIRNEGA MESTA ALI KAMORKOLI KJER PRISLONIJO SVOJE VOZILO. ČE BI VSI OBISKOVALCI LAHKO PARKIRALI OB VZNOŽJU, BI BIL PROBLEM LAŽJE OBVLADLJIV.

Seveda pa ne gre pozabiti, da pod Joštom in na njem cveti tudi gostinska ponudba kamor pa se mnogi radi pripeljejo z avtom in imajo do tega vso pravico. Problem je torej večplasten in zato je bil zdrs mestne uprave s predlogom o parkirnini ipd. posledica napačnih odločitev, ki na eni strani poudarjajo trajno mobilnost in kolesa in tek in pešačenje - potem pa pod hrib dobesedno pripeljejo pločevino! Zagotovo bo tudi KS Jošt še terjala urejevanje problema zaradi zasebnih lastnikov zemljišč ipd., a na horuk (kot so parkirišča nastala) ne bo šlo več...