Trma ima oči in ušesa in še kaj povsod: po zaslugi našega stalnega in silno verodostojnega vira, smo danes zvečer vprašali dr. METKO KNIFIC ZALETELJ, če je res postala nova šefica (uradno: načelnica) Upravne enote Kranj: "RES JE, OD PRVEGA FEBRUARJA BOM NAČELNICA, ODLOČBO SEM ŽE PREJELA. TUDI ODPOVED SEM ŽE DALA NA OBČINI TRŽIČ," nam je povedala ženska, ki ima nesporno odgovorno nalogo: UE Kranj je bila nekaj mesecev brez načelnice, a je neprestano pod drobnogledom zlasti zaradi priseljevanja v Kranj (največ Kosovci) in tudi zaradi znane zgodbe o brskanju po gradbeni dokumentaciji ipd. županove soproge (področje dostopa do javnih podatkov...). UE Kranj je kot izpostava države ena večjih v Sloveniji, dokaj potiho pa se je od funkcije poslovil prejšnji načelnik Matjaž Dovžan. Nova prva državna uradnica na Slovenskem trgu je zelo znana po svojem delovanju na kulturnem področju, manj pa je bila do zdaj aktivna v Kranju, več pa izven njega.

Pozornost pa je nova načelnica UE Kranj vzbudila tudi z zgodbo o čokolandnih penisih. Prejele so jih kot "darila" ob 8. marcu pred dvema letoma zaposlene na občini Tržič in to jih je precej razkačilo. Idejo naj bi prispevala prav takratna direktorica in zdaj načelnica UE Kranj, mediji so se o tem razpisali celo izven meja Slovenije. In čeprav so nekateri tudi v tem videli podtikanje in politično igro (npr. župan Tržiča), je šlo očitno bolj za spodrsljaj, ki pa je "proslavil" občino Tržič bolj kot katerikoli drug dogodek. Mediji so takrat poročali (pomladi 2018):

Mimogrede: zgornja fotografija čokoladnega izdelka je simbolična - a spletni sprehod pokaže, da jih pri nas izdeluje kar nekaj slaščičarjev ipd. Tiste iz tržiške zgodbe (uganite, kaj so za "mučence" prejeli moški...) so izdelali v eni od slaščičarn v tem gorenjskem mestu, ki je imelo z "afero" nekaj časa dovolj zabave...Jasno: prizadete ženske - uradnice - so zadevo vzele vse prej kot za zabavo in tako jo jemljemo tudi mi....