Boris Vehovec -na sliki - (Več za Kranj) je v času krize z virusom prejel iz državnega proračuna 50 000 evrov posojila iz Državnega sklada RS za podjetništvo (Mizarstvo Vehovec je njegovo podjetje), 4395,18 evrov od Zavoda za zaposlovanje RS in 1750 evrov posebnega dodatka za samostojne podjenike kjer pa je treba dodati še kakih 1000 evrov plačanih nadomestil in prispevkov, ki jih je zanj "pokrila" država. Naš mestni svetnik je sicer bil tudi pred svojo politično kariero podjetnik kar je očitno tudi zdaj.

Mestni svetnik Bojan Homan ima tudi status samostojnega podjetnika in je zaprosil državo za pomoč, ki jo je v času krize namenila podjetnikom in jo tudi dobil (tudi k temu znesku gre dodati še kakih 1000 evrov plačanih prispevkov in nadomestil za s.p.). Tudi njega je udarila kriza, seveda pa smo že prej opozorili na uspešen projekt gradnje treh dvojčkov v neposredni biližni njegovega doma v Bitnjah: po neuradnih podatkih so prodani! Gospod Homan sodi v vladajočo SDS, kot mestni svetnik pa seveda prejema tudi zakonsko določene sejnine.

Samostojni podjetnik in mestni in državni svetnik Igor Velov je prav tako prejemnik "kriznega dodatka" za čas krize z virusom. Mimogrede: nekako v istem času je za Trmo povedal, da oddaja stanovanje na Stritarjevi 8 v Kranju. V njem je v času pisanja Trme prebivalo okoli 15 tujcev, večinoma albanske narodnosti.

Igor Velov ob svojem vozilu v času koronakrize dobro razpoložen....

Mestni svetnik, državni svetnik in podjetnik je prejel pomoč države za samostojne podjetnike. Tudi on je prejemnik sejnine, prejemkov kot jih dobivajo državni svetniki, obenem pa je javno potrdil, da prejema mesečno okoli 1400 evrov najemnine za svoje stanovanje na Stritarjevi 8. V mestnem svetu vodi štiričlansko svetniško skupino, ki že po imenu skrbi za - razvoj Kranja. Dolgoletni politik je v zadnjem času nase opozoril z vikendom na slovenski obali za katerega trdi, da je legalna in ne črna ali nedovoljena gradnja, prav tako pa je bil izpostavljen zaradi obtožnice zaradi domnevne podkupnine (zadeva sodi v čas, ko je bil direktor državne agencije za varnost prometa) kar pa je tudi že javno zavrnil.