Politika, ki naredi kaj dobrega, je dobra politika in politik, ki naredi kaj dobrega, je dober politik. Kaj so tisti, ki so samo obljubljali? Kaj so tisti, ki so zapravili Kranju univerzo čeprav imajo vse vzvode oblasti? Kaj je zanjo naredil DANES Branko Grims? In kaj poslanka-neznanka Mateja Udovč, ki je iz SMS od koder je že legendarna ministrica Simona Kustec?

Tole so izhodišča za univerzo na Gorenjskem. Javno, kajpak. Kot jo želijo in morda ta teden dobijo Dolenjci. In bodo 4 v Sloveniji - Ljubljana, Maribor, Koper... Novo mesto? Kaj so storili ob Krki česar nismo znali ob Savi in Kokri? ZA UNIVERZO V KRANJU SE JE BORIL DEKAN FOV FERJAN, SEDANJI PA O TEM NI ČRHNIL BELE NE ČRNE! UNIVERZO SO IMELI NA JEZIKU VSI ŽUPANI, POLITIKI IPD. - REZULTAT JE KATASTROFA! PA NE GRE ZA BARVO POLITIKE, GRE ZA NEKAJ DEJSTEV:

*univerza je vedno jamstvo razvoja in obenem priložnost za mlade

*univerza pomeni priložnost mesta, regije

Bratuškova, Grims etc. se v parlamentu "svaljkajo" leta in leta. Kaj je ostalo od pobude o naši univerzi?Kako smešno in tragično zveti "Kranj - Prešernovo in univerzitetno mesto"!? Pa smo ta naziv imeli, univerze pač ne bomo...vsak kmalu še ne, če sploh kdaj! ELABORAT Z VSEMI ODGOVORI NA VSA VPRAŠANJA OBSTAJA NA SPLETU, BERE SE KOT - SPISEK SANJ IN ŽELJA GORENJCEV, KI BOMO ŠE ENKRAT DOJELI, KAKO NESPOSOBNE POLITIKE IMAMO. OZIROMA: SPOSOBNE ZASE, ZA NOVE GENERACIJE PA...