Jeprca. V avtu voznik, ki mu vsake toliko časa uide "pre.... komunajzarji". Ko prevozi Jeprco se popolnoma spremeni. Iz lokalnega mestnega svetnika postane slovenski poslanec, ki preganja komunajzarje, levičarje in kar je še teh njemu neljubih bitij! V njem se zgodi preobrazba, ki je grozljiva: V KRANJU JE ZA LOKALNE INTERESE, V LJUBLJANI PA MU ŽE VELIKI VODJA POVE, ZA KAJ JE..

In tako naš someščan v Ljubljani dobi pod nas listino kjer naj bi se podpisal, da je za razbitje občine kar je za povrh delo njegove jutrišnje tekmice na volitvah Mateje Udovč. Ki v Dubaju veselo uživa, kranjski dr. Jekyll pa se odloča ali bo dr. Hide ali obratno. BRANKO GRIMS MORA V TEJ BITKI "IZDATI" KRANJ KJER JE KONSTANTNO IZVOLJEN KOT MESTNI SVETNIK IN POSLANEC. IZGOVOROV ZA TO BO BRŽKONE VELIKO, A TO NE SPREMENI DEJSTVA, DA NJEGOVA SDS (S PODPISOM "DVOJNIKA" ALI NE) HOČE RAZDELITI KRANJ NA DVE OBČINI...

In nastopil je četrtek, ko bodo maske padle. Ne moreš biti za in proti obenem pa četudi si politična dvojna osebnost. Ne moreš slediti stranki v Ljubljani in v Kranju ščititi občino kjer si izvoljen.... Ne bo več dovolj smehljanje, niti politično renčanje = za Kranj gre! BO NASLEDNJE LETO NAŠ JUNAK NOTRANJE DVOJNOSTI GOR PLAČAL NAPAČNO ODLOČITEV? NE VEMO. VEMO PA, DA V NJEGOVI SDS V KRANJU VRE - RAZBIJANJE KRANJA BI ZA MNOGE IZ SVETNIŠKE SKUPINE POMENILO - ADIJO IZ LOKALNE POLITIKE. Kaj bo pogruntala največja stranka v Kranju, kaj njen nesporni vodja in kaj so mu naročili, ko se je pripejal mimo Jeprce in se "spremenil"!?