"Ne morem verjeti, da gospa direktorica tega podjetja lahko brska po mojih dokumentih in potem zaključke lahko celo uporabi. To je bil zame, za naju pravi šok. Zato je potrditev UE Kranj nastala šele, ko je zgodba izšla na Trmi in marsikaj mi je bilo jasno!" TAKO JE ZABELEŽENA IZJAVA O TEM, DA 99% LJUDI POJMA NIMA, DA JIM NEKDO PREMETAVA DOKUMENTE IN PRI TEM LAHKO NALETI TUDI NA ZAUPNE ZADEVE. Matjaž Dovžan trdi, da ne beležijo vseh posebnosti pri vpogledu v javnem interesu, a obenem postreže s podatkom, da je bilo takih lani (za različne dokumente) preko 150! ŠE HUJE PA JE, DA JE DO DOPISA MINISTRSTVA PO VPRAŠANJIH TRME, UE KRANJ UPOŠTEVALA EN ZAKON, NE PA TISTEGA, KI BI GA MORALA NAJPREJ! TAKO NI POSKRBELA, DA BI ŽUPANOVA SOPROGA IN STRANKA IZ ZAČETKA ZAPISA ZVEDELI ZA BRSKANJE PO NJUNIH DOKUMENTIH OD TISTEGA, KI TO OMOGOČA - TOREJ OD UE KRANJ!!!

Zadeva je morda za koga zrela tudi za tožbo proti UE Kranj: ni namreč logično, da državni organ ne upošteva ključnega člena zakona in to začne početi šele, ko sitna Trma požene v tek tudi ministrstvo za javno upravo kjer so očitno še kako sledili našim vprašanjem!

JE TOREJ UE KRANK OPUSTILA URADNO DOLŽNOST? PRAV MOGOČE. ZAGOTOVO IMAMO DOKUEMNTIRANA VSAJ 2 PRIMERA, KO NISO OBVESTILI IMETNIKA DOKUMENTOV, DA JIH NEKDO GLEDA. ČE TEGA NE VESTE, NE MORETE UKREPATI (NASPROTOVATI VPOGLEDU TUDI PO SODNI POTI IPD.). TRMA JE ZA VAS DOSEGLA, DA TEGA NE BODO VEČ POČELI KAR POVPREK IN BODO ZA SLEHERNO SVOJO ODLOČITEV MORALI JASNO OPREDELITI RAZLOGE. TRDIMO, DA SMO NAREDILI VELIKO ZA TO, DA VAM NIHČE NE BO MOGEL BRSKATI PO GRADBENEM PROJEKTU IN ZGOTAVLJATI ALI STA SI Z ŽENO V HIŠI OMISLILA LOČENI SPALNICI! KAJTI TO PA NISO VEČ INFORMACIJE V JAVNEM INTERESU, KAJNE?