Na Golniku in širše so naše objave sprožile vrsto reakcij. Oglasil se je dr. Aleš Rozman in poudaril, da klinika nima denarja, da je kriza zaradi virusa, da....pozabil pa nam je povedati, da so ob tem sponzorji prav v športu čeprav zatrjujejo, da objektov, ki jih upravljajo sploh ne smejo urediti! Golmnik je namreč pokrovitelj Plavalne zveze Slovenije, športne organizacije. Kot že zapisano, bi po ponudbi za koše in gole plačali 2300 evrov (taka je ponudba)...Klinika Golnik veselo sodeluje tudi pri "teku treh klinik" in še kaj bi se našlo kar se tiče navez s športom. "Problematiko dobro poznam in ni kriva klinika - država deluje prepočasi, da bi dogovorjeni prenos lastnišva z države na občino uredila in bi tako kranjska občina lahko poskrbela za svojo mladino s primerno urejenimi igrišči. Sam sem si kot krajan Golnika oziroma tega konca kranjske občine za to dolgo časa prizadeval, ovir pa je bilo veliko," nam je dejal Primož Terplan, nekdanji podžupan Kranja in bivši član stranke SMC iz katere je izstopil (je pa tudi član sveta klinike Golnik!) Kot je dal košarico tudi županu Trilarju, ko je ugotovil, da slednji ne ravna tako načelno kot je trobil javnosti....

"Dejansko poteka stalna aktivnost, da ta problem rešimo in tudi igrišča uredimo. Prenos z države na občino je prava pot zaureditev lastništva, a menjava vlade, kriza z virusom in še kaj ne gre v prid hitrejši rešitvi, ki pa nesporno že ima podlago in bomo to uredili!" trdi podžupan Kranja Janez Černe (SD) in tudi on poudarja, da smo ljudje prevečkrat prepričani, da je občina tudi država - a se med Kranjem in Ljubljano (na primer) lahko zaplete oziroma birokratski mlini meljejo počasi:"Tudi koše tako rekoč že imamo, a trenutno še nismo lastniki in tako je res žalostno gledati taka igrišča..."

Odziv na naše zapise je torej večplasten in zato se bomo lotili še ene podobne teme, ki se je "rodila" ob golniškem razdejanju, na katerega nas je opozoril Vojko Korošec. Nekaj je dejstvo: še eno poletje je mladina na Golniku brez možnosti za preživljanje prostega časa kot ga radi vsetujejo - zdravniki...!