In medtem, ko se leva stran politike naslaja nad ravsom med SDS in NSi za funkcije v parlamentu, se je čisto potihem v Kranju zgodilo nekaj podobnega. Javno - a brez kakih hudi besed. Z dejanji!

1.

NSi z Ireno Dolenc je podprla podražitev odvoza odpadkov, njen predsednik pa je tudi vidna osebnost pri nastajanju novega kranjskega Parka slovenske himne, ki mu še včeraj ni nihče ugovarjal v mestnem svetu.

2.

SDS Branka Grimsa je "pokopala" podražitev s svojimi glasovi proti. Do zdaj so v večini takih primerov podpirali predloge župana Rakovca, očitno pa je sloge "neformalne koalicije" konec. Seveda pa bo zanimivo videti na teh nekaj preostalih sejah, kako se bo "razkol" dodatno videl v sejni dvorani....

3.

MED TISTIMI, KI SO NASPROTOVALI PODRAŽITVI PA JE BIL TUDI SVETNIK SDS BOJAN HOMAN, KI JE - OČITNO NA TRMI VENDARLE KAJ PRAV ZAPIŠEMO - MED NEPOTREBNO ZAPRAVLJANJE ALI KOT PRILOŽNOST ZA PRIHRANEM OMENIL - PARK SLOVENSKE HIMNE IN S TEM KOT PRVI POLITIK JAVNO IZRAZIL NASPROTOVANJE ALI VSAJ NESTRINJANJE Z OKOLI 100 000 EVROV VREDNO NAČRTOVANO POLITIČNO "INVESTICIJO"

NOBENEGA DVOMA PA NI: KARTE SO ZMEŠANE NA NOVO IN OČITNO JE STANJE V MESTNEM SVETU TAKO, DA BO RAKOVČEV ZAKLJUČEK MANDATA MINIL V BITKI ZA VSAK SVETNIŠKI GLAS. A ČE JE KDO OD NJEGA "POBEGNIL", SE BO KDO MORDA PRIKLJUČIL...? SDS IN NSI PA STA VSAJ V TEM PRIMERU VSAK NA SVOJI STRANI....