Najprej: nihče ni kriv dokler mu ni krivda dokazana = osnovno načelo in pravilo sleherne pravne države.

Potem: ravnanja posameznikov so na Trmi izključno samo v kontekstu prodaje ene najbolj znanih kranjskih delničarskih družb in objavljena samo za obveščanje javnosti

In še: viri naših objav so različni in raznoliki, razpolagamo z izjavami in dokumenti in za pojasnilo smo prvo prosili direktorico Domplana Vero Zevnik že 29.4. (dokazila hranimo) in se nam ni oglasila kar je njena pravica

KDO JE KUPEC? KDO JE PRODAJAL ALI ZAGOVARJAL PRODAJO ALI OMOGOČIL KUPCU KARKOLI V ZVEZI S PRODAJO IN KAKŠNA JE BILA DOGOVORJENA CENA? ZA VSE TO SO NA VOLJO DOKUMENTI, KI PA LASTNIKOM DELNIC NISO BILI ZNANI DOKLER NI ENA NAJBOLJ ZNANIH SLOVENSKIH ODVETNIŠKIH DRUŽB O TEM IZDELALA MNENJE. DELČKE TEGA OBJAVLJAMO.

1.KAKO SE JE VSE DOGAJALO?

* že februarja 2021 naj bi družba lastnika Aleksandra Jereba (Kompas MTS Shop) dala pobudo za nakup

*direktorica je vsaj enemu lastniku delnic aprila sporočila namero kupca

*dne 19.4. je direktorica sklicala zaposlene (skupne službe) in povedala, da bo nekdo prevzel Domplan in da ni več ponudnikov ampak le eden (Kompas MTS Shop)

*dne 21.4. se je zgodil na pobudo direktorice sestanek z večjimi lastniki (omejitev deleža je 5% oziroma največ 10% na posameznega lastnika)

*nato je sledil dopis lastnikom, da nakup glede na akte ni mogoč in bo sledila skupščina

POUDARJAMO: OBJAVLJAMO DEL PRAVNEGA MNENJA IN SE NA NAŠO OBJAVO NI MOGOČE SKLICEVATI KOT NA EDINO TAKO MNENJE ALI KOT NA KONČNO TAKO MNENJE ALI KOT NA NEKAJ, KAR BI LAHKO KOMU PRINAŠALO KORIST KJERKOLI KADARKOLI. NESPORNO PA JE BILO MNENJE IZDELANO IN SEVEDA DOPUŠČAMO MOŽNOST DRUGAČNIH MNENJ IN OCEN.

2.KAJ PA ZDAJ?

Predsednik nadzornega sveta Janez Fajfar nam ni želel povedati veliko, je pa izpostavil, da so v Domplanu/Investi (slednja je edini lastnik Domplana) soočeni z namero nakupa delnic in tudi z ravnanjem direktorice ter, da bo "družba ukrepala oziroma bodo ravnali kot bodo sklenili lastniki skladno z akti in pravili, ki so določena". Izpostavljeno pa je ravnanje direktorice, ki ga pravno mnenje tudi omenja in seveda razčleni.

ZAKAJ JE POVSEM SVOBODNO RAVNANJE LASTNIKOV=DELNIČARJEV DOMPLANA/INVESTE SPLOH VREDNO JAVNE POZORNOSTI? ZATO, KER SMO NEKOČ BILI OBČANI KRANJA SOOČENI S POČETJEM ŽUPANA MO KRANJ MOHORJA BOGATAJA, KI JE OMOGOČIL, DA JE DOMPLAN POSTAL EDINI LASTNIK PLINOVODNEGA OMREŽJA V KRANJU KAR MU DAJE VELIKE UGODNOSTI PRI OSKRBI S PLINOM ZA KATERO IMA TUDI KONCESIJO MO KRANJ. PRAV TAKO JE DOMPLAN UPRAVLJALEC TISOČEV STANOVANJ IN S TEM SEVEDA USTVARI VELIKE PRIHODKE KJER SO KLJUČNE KOT POVSOD CENE, KI JIH PLAČAMO NA POLOŽNICAH. TUDI ZATO JE RAVNANJE LASTNIKOV NE GLEDE NA NJIHOVE PRAVICE POD DROBNOGLEDOM JAVNOSTI. TA JAVNOST PA JE - TRMA. OSTALI MEDIJI LEPO MOLČIJO....ZANIMIVO, KAJNE?