Bo Rakovec še župan? Bo Bratuškova še poslanka, da o Udovčevi niti ne pišemo!? Bo Velov še državni svetnik? Bo Grims zopet poslanec?

Kaj ima to s poletjem, ki se počasi izteka? Malo ali nič: v zakulisju se priprave začenjajo ali pa so že v teku - poročajo naši viri. Na primer: katera stranka pripravlja "novo ime" v dirki za poslanca in kdo med znamimi kranjskimi politiki je to? Ali: bo strankarska kuhinja kot vedno skuhala novega državnega svetnika, kot sta to skuhala Trilar&Velov? S čigavo in kakšno podporo bo mandat skušal ponoviti župan Rakovec?

OBČINSKI SVET POČIVA OD JUNIJA IN BO DO KONCA SEPTEMBRA. RES DOLGO "MRTVO OBDOBJE" PA SEVEDA NI POMENILO POČITKA ZA VSE: ZORAN STEVANOVIĆ CILJA NA DRŽAVNE VOLITVE IN V DOMAČEM OKOLJU SPREMINJA TAKTIKO....IGOR VELOV JE SKORAJ PONIKNIL S POLITIČNE SCENE....ALENKA BRATUŠEK PA UGIBA, ALI BO STRANČICI USPELO NABRATI DOVOLJ ZA PARLAMETNT IN KJE NAJ PO POLOMIJI V KRANJU SPLOH KANDIDIRA..?

Prihodnje leto nas bodo roke bolele od prepogibanja lističev za volilne skrinjice:

*županske volitve in volitve v mestni svet so za Kranj na prvem mestu

*volitve v državni zbor so pomembne za število poslancev, ki jih lahko imamo

*volitve v državni svet so matematika politike

*predsednika države Gorenjska še ni imela, Kranj sploh ne...tudi prihodnje leto kanidata ni!?

PRESENEČENJA SO SOL POLITIKE IN ZATO JE SEVEDA PRAV, DA "KRANJSKA TRMA" VSAJ HIPOTETIČNO S SVOJO LISTO POSTANE DEL POLITIKE KRANJA. ZAKAJ? ZATO, KER DANES V MESTNEM SVETU SEDI MALI MILIJON SVETNIC IN SVETNIKOV, KI SAMO DVIGAJO ROKE, PRITISKAJO TIPKE - SO TIHO VES MANDAT!

NO, NEODVISNA LISTA KRANJSKA TRMA NI TAKA!