Tekstilindus je v času bivše države tu dajal streho tistim, ki so prišli (celo povabljeni...) delat za stroje tekstilne tovarne in drugih kranjskih delavcev z juga potrebnih podjetij. Pa je šla k hudiču bivša država s takimi stanovanji vred in je stavbo (kar s stanovalci vred) kupil podjetnik Janez Janša, zdaj lastnik RTC Krvavec. Začel se je boj z najemniki, ki so prej prebivali zastonj kot delavci podjetja, ki je imelo v lasti stavbo - stečaj jih je pahnil ven iz lukenj, ki naj bi bila stanovanja. Ker najemnine niso plačevali, je Janša začel pravno bitko in jo dobil (preko 3 000 000 zaradi napak države v postopkih), banke pa so "posvojile" stavbo, ker zanjo ni plačeval kredita. Ljudje so počasi odšli, objekt propada desetletja.

Kot je razvidno, je šel nekdanji samski dom iz rok v roke nepremičninarjev in financarjev - ZDAJ PA JE VPRAŠANJE TEDNOV ALI MESECEV, DA BO RUŠENJE OZIROMA NOVOGRADNJA KONČALO AGONIJO SAMSKEGA DOMA. DA PA ZADEVA NI KAR TAKO, DOKAZUJE UDELEŽBA POSLOVNEŽA, KI JE UČENEC /POSLOVNI PARTNER/ SAMEGA - JANEZA ZEMLJARIČA!

Kdo je ali bo lastnik, je že zdavnaj postalo nepomembno - samo da ga najdejo in slednji začne urejati območje, ki je (možen požar) nevarno za ljudi, ki v Stražišču živijo. Podjetje Kr projekti iz Ljubljane oziroma vlagatelji torej načrtujejo 4 milijone vredno prenovo in okoli 60 stanovanj v novem objektu, polovica naj bi bilo "varovanih stanovanj" za starejše. Ostala naj bi bila namenjena mladim družinam.