Še preden je storila karkoli konkretnega za "svojo" občino, Gunčarjeva najavlja pogajanja s Kranjem in pri tem "dobiva znanje" npr. iz Ankarana. Čeprav nastanek nove občine pomeni najmanj nekaj let dolg proces, mestna svetnica Kranja najavlja - pogajanja s Kranjem v prvi osebi: POGAJALI SE BOMO?! A RES? KDO: TISTA SVETNICA, KI GLASUJE PROTI NAŠEMU PRORAČUNU PREJEMA PA EVRE IZ TEGA PRORAČUNA ZA SVOJE POLITIČNO DELOVANJE?! VLOGA "DVOŽIVKE" JE ZA NAS EDINA SPORNA - NJENO PRIZADEVANJE ZA NOVO OBČINO PA JE NJENA STVAR, ČE NE BI BILA KRANJSKA SVETNICA, KI JE - NA PRIMER- ZA STROŠKE REPREZENTANCE LETNO SPOSOBNA ZAPRAVITI 2 000 EVROV (POGOSTITVE IPD.)! PA ČEPRAV JE TO NAMENSKI DENAR ZA DELO SVETNIŠKE SKUPINE Z 1 (ENO) SVETNICO. POPOTNICA NOVI OBČINI? NA ZDRAVJE IN DOBER TEK!

V svojem novem sporočilu pa se dotakne tudi občinskih medijev. Težka bo: do zdaj o njenih aktivnostih ni bilo kaj prida zabeležiti v medijih - z eno izjemo: TRMA!!! Takole pa je tekla komunikacija med nami in nesojeno županjo nove občine...ODGOVOR ŠE ČAKAMO!!!!

DANES JE V KRANJSKIH NOVICAH, KI JIH PRAV TAKO PLAČUJEMO VSI DAVKOPLAČEVALCI ŽUPAN MATJAŽ RAKOVEC NAPISAL SVOJ KOMENTAR POČETJU MESTNE SVETNICE GUNČARJEVE....KI KLJUB JASNEMU NASPROTJU INTERESOV NI ODSTOPILA ČEPRAV BI PO ETIKI IN MORALI (ČLOVEŠKI IN POLITIČNI) MORALA IN POTEM BI IMELI JASNO SLIKO O TEM, KDO HOČE IN KDO NOČE KRANJA ZA SVOJO OBČINO...