Zimska predrznost: kocesionar Flora Sport je v sozvočju z MO Kranj (gospodarske službe, odgovoren Marko Čehovin) brez pojasnila, brez posvetovanja s krajani oziroma KS Bitnje odstranil dva koša za pasje iztrebke. Pojasnila in izgovori so bili potem naravnost smešni (premalo iztrebkov v košu oziroma več psov zunaj, ker se ljudje sprehajajo v času virusa bližje domu ipd.).TRMA JE REAGIRALA IN VPRAŠALA KS BITNJE, KDO JE TO DOVOLIL, ODOBRIL, STORIL...

Pomladna radost: koša sta nazaj - tokrat kot univerzalna koša za vse odpadke kamor lahko odlagajo pobrano tudi lastniki psov! Zopet sicer brez kakega javnega pojasnila, a to ni pomembno. Koša služita svojemu namenu in to je za ljudi, živali, okolje najbolj pomembno! Po dveh mesecih in pol prizadevanj Trme+KS Bitnje - ZMAGA NA CELI ČRTI!!!

Da pa je lekcija birokratom in ostalim zgovorna, dokazuje obvestilo KS v mestu: tam bodo jutri (v petek 2.4.) zamenjali 25 košev z univezalnimi kot v Bitnjah! In o tem javno obveščajo z občine!!! To pa je sprememba, kajne!?

DOMIŠLJAMO SI, DA SMO ZASLUŽNI ZA TO, DA LJUDJE V KRANJU ZVEDO, KAJ SE DOGAJA OKOLI NJIH. IZREDNO DRAGO PLAČUJEMO KONCESIONARJA ZA UREJANJE ZELENIC KAR JE POTRDILA TUDI DRŽAVNA REVIZIJA POGODBENEGA ODNOSA Z NJIM (ZA ČASA ŽUPANA TRILARJA)

OBA KOŠA V BITNJAH STA KONČNO NAZAJ. KOT PRAVI TOMAŽ OGRIS, PREDSEDNIK SVETA KS IN MESTNI SVETNIK, NAJ BI JIH V BITNJAH DOBILI ŠE NEKAJ (PRI NOGOMETNEM IGRIŠČU, NA PRIMER)! JASNO: PROBLEMI NISO REŠENI ČEZ NOČ, A SPROŽILA GA JE - TRMA. O TEM PAČ NI DVOMA....