Boštjan Trilar je izbral Tomaža Štefeta za direktorja. Nadzoroval ga je Rok Pintar. Oziroma: roko nad njim je držala vodilna stranka Več za Kranj. Z zavodom je posloval za lepe denarce Aljaž Primožič, funkcionar in kandidat na volitvah Več za Kranj. Krog je bil sklenjen, ko so stekli še posli z Marijo Volčjak, ki je - ničesar kriva, da bo jasno - bila tista, ki je pobirala smetano....dobičke od trošenja javnega denarja zavoda za turizem&kulturo! Isti Trilar, zdaj mestni svetnik, je potem postal Don Kihot boja za javni denar in njegov Sančo Pansa je z njim vred gnal sveto vojno proti novinarju, ki je (bil) pogodbeni partner MO Kranj in sedanjega župana. Revizija, pravniki in mestni svet so sklenili, da s to (javno popljuvano) pogodbo ni bilo nič narobe. In ja, točno in res: njen obseg je bil malo pod mejo, ko veljajo drugačna pravila javnega naročanja. Pravila je določila država, sedanja oblast se jih je držala, prejšnja pa v opisanem primeru nikakor ne.

Trma je opozorila na mrsikaj, kar se je dogajalo v času "trilarizmov" in pogodbe o gradnji telovadnice pri OŠ Stane Žagar ni več.....pogodba o vzdrževanju zelenic bo prej ali slej dobila epilog, z njo se ukvarja policija.....pogodba z Gorenjskim glasom je zdaj taka, da pomeni okoli 70 000 evrov prihranka....To so dejstva, ne izmišljotine na "fejsu" ali kjerkoli. To so posli, ki so škodljivi za Kranj. In kdo je tisti novinar, ki je marsikaj odkril, objavil, opozoril? Zaključite sami, zakaj sem bil v Gorenjskem glasu deležen oglasa, ki so ga morali umakniti in zakaj sem bil deležen še kake oznake + zmerljivk stranke Več za Kranj novega predsednika Gorazda Copka? Se bo oglasil zdaj in razkrinkal početje zavoda, za katerega je bil odgovoren njegov politični intimus Trilar? Komaj čakamo!

Tomaž Štefe je zdaj soočen s posledicami ravnanja z javnim denarjem. Zanimivo pa bo spremljati, kako bodo ravnali naši oblastniki. Trma je svojo "nalogo" opravila: ne prvič, ne zadnjič. Nič si ne domišljamo, kako pomembni smo. Bolj smo zadovoljni, ker probleme znamo pokazati na tak način, da oblast mora ukrepati. Ob Več za Kranj in podobnih "skrbnikih javnega denarja" pa mi gre vedno na smeh....

Miran Šubic, urednik Trme