Pomislite: mestna svetnica Barbara Gunčar hoče živeti v novi, svoji občini - nam pa bi pustila (na kratko) tole, kar je na sliki! Lepo? NO, NE BO ŠLO - VRTIČKI PRI ČIRČAH SO DEJANSKO POSLEDICA "SPANJA" ODGOVORNIH DESETLETJA! PA NE, DA SMO PROTI: KRANJ MORA V PRIHODNJE NAJTI PROSTOR TUDI ZA VRTIČKARJE, TOLE PA NAJ BI BILO - PROSTO PO GUNČARJEVI - "IZMENJAVANJE PLODOV" IN PODOBNE NEBULOZE - OPROSTITE IZRAZU!

Zgoraj napisano ima podlago: vrtički so tam več kot 25 let...kaj je nastalo, je jasno! Dve lastnici razpolagata z okoli 10 000 kvadratnimi metri kmetijskih površin, ki sta jih spremenili v komercialno oddajanje vrtičkov: "Nočem govoriti o tem!" nam je povedala ena od obeh, ki sta se obrnili na Gunčarjevo oziroma njeno komisijo za pritožbe...REZULTAT JE BIL PA TRAGIČEN, KER MESTNA POLITIČARKA OČITNO NIMA POJMA O TEM, KAKO JE S KMETIJSKIMI POVRŠINAMI IN SPREMEMBO NAMEMBNOSTI. Včeraj se je na občini zgodil sestanek kjer so - po oceni podžupana - Černeta zdaj vsem jasni predpisi, okoliščine, pot do rešitve...ipd.

DOKLER PA DRŽAVA NE BO SLEDILA PRIZADEVANJEM, DA SE KMETIJSKA ZEMLJIŠČA SPREMENIJO V VRTIČKE, VELJAJO PREDPISI IN SEVEDA UKREPI. KER NAS JE JEZNI PREBIVALEC ČIRČ OPOMNIL, DA JE TO KLAVRNA PODOBA KRANJA IN SAMOVOLJA TISTIH, KI S TEM TUDI ZASLUŽIJO, KO ODDAJAJO ZEMLJIŠČA....SPOMNIMO SE ZGODBE PRI TUŠU: TUDI TAM SO NA DIVJE SPREMENILI NJIVO V VRTIČKE, A NI ŠLO....ZDAJ RASTE KORUZA!