Bojan Kos /PU Kranj/ je zavrnil tudi vprašanje o tem, ali policija v predkazenskem ali kazenskem postopku dogodek sploh preiskuje. Poudarili smo, da spoštujemo vse zakonske predpise o zaščiti žrtev, ampak: ALI DRŽAVA UKREPA ZOPER MOŽNIM KRIVCEM? Kajti obstajajo zelo javne izjave o dogodku v hotelu na Bledu!

V hotelu so bili naenkrat nogometaši Olimpije in dekleta in organizatorji Sanjskega moškega. Tole je v enem od medijev izjavila udeleženka s polnim imenom in priimkom:

NK Olimpija je prekinil pogodbo z Žigo Frelihom /vratar slovenske reprezentance občasno/, Bosić in Perović /tujca/ pa se ne pojavljata v ekipi na tekmah. Klub ni pojasnil, zakaj je temu tako - pač pa je objavil, da so disciplinsko ukrepali.

Hotel Rose /bivša Jelovica/ ni kar tako. Je v rokah bogataša Otmarja Zorna, ki naj bi bil izredno vpliven tudi v visokih državnih krogih. Na otvoritvi je bilo takole:

GLEDE NA VSE ZAPISANO, JE SEVEDA SKRAJNO ČUDNO, DA POLICIJA NE ODGOVORI, ALI GLEDE DOGODKA OPRAVLJA KAKRŠNEKOLI AKTIVNOSTI. NA NAŠE DODATNO VPRAŠANJE SO NAM IZ PU KRANJ ODGOVORILI O TOVRSTNIH KAZNIVIH DEJANJIH LETOS:

Molči NZS. Molči NK Olimpija. Molči PU Kranj. Nogometaš Žiga Frelih je za Dnevnik javno povedal, da ni bil udeležen pri nobenem dogodku. Navijači pa po Ljubljani že obešajo plakate zoper domnevne posiljevalce.....