Gospod Marko Čehovin vodi oddelek za gospodarstvo in za promet je glavni Slavko Savić. Pa sta za današnjo sejo mestnega sveta pripravila UGANKO ZA POLITIKE. Priznamo, težka je - a bodo mestne svetnice in mestni svetniki zagotovo z našo pomočjo znali razvozlati število nesreč na Likozarjevi. KJER - ČE SLEDIMO GRADIVU ZA SEJO " POLICIJA BELEŽI 2 PROMETNI NESREČI (TU NI VŠTETA ZADNJA TRAGIČNA)" . IN SMO TRMATORJI UGOTOVILI, DA BI TO ZNALO POMENITI, DA SO SE SAMO LETOS ZGODILE 3 /TRI/ PROMETNE NESREČE. Birokratsko zapisano: 2 in ena, ki še ni všteta...kam?

1.

DANES POTEKA MESEC DNI ODKAR SPRAŠUJEMO PU KRANJ O OKOLIŠČINAH NESREČE. ZATO, KER JE VZBUDILA ZANIMANJE PO TRAGIČNOSTI (UMRLA JE KOLESARKA) IN OKOLIŠČINAH, KI PA URADNO NISO ZNANE.

2.

VSE VEČ PA JE GOVORIC IN "OBVESTIL" TRMI O TEM, DA POSPEŠENO POTEKA "SANACIJA OKOLIŠČIN" GLEDE POVZROČITELJA, KI JE PAČ ZNAN KRANJSKI PODJETNIK IN ZATO ŠE BOLJ IZPOSTAVLJEN. PRI TEM PONOVNO POUDARJAMO, DA SE NESREČA ZGODI VSAKOMUR IN NIHČE NI KRIV, DOKLER MU KRIVDA NI DOKAZANA.

3.

DANES O VPRAŠANJU MESTNE SVETNICE MANJE ZORKO MESTNI SVET DOBIVA INFORMACIJO. TRMA JE ŠE NI DOBILA NE OD POLICIJE, NE OD MO KRANJ KAMOR SMO VPRAŠALI: KOLIKOKRAT SO REDARJI MERILI PREKORAČITVE NA ODSEKU PRI TUŠU IN KOLIKOKRAT NA LIKOZARJEVI KJER STA SE "ZGODILI DVE NESREČI IN ENA, KI ŠE NI VŠTETA"....PRIMERJAVA BO KORISTNA, KAJNE?